Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1 (Τελικό αποτέλεσμα)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (ΟPEN TV) το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Ριέκα, για τα πλέι οφ του Europa Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι»  υποδέχονται στην Τούμπα την κροατική ομάδα με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τους καταστήσει φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γάλλος Ζερόμ Μπρισάρ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μπενζαμέν Παζέ και Σιρίλ Μουνιέ. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της UEFA. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι οι αγώνες των προκριματικών διεξάγονται χωρίς VAR.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πήραν τα «ηνία» και απείλησαν με δύο μακρινά σουτ του Μπίσεσβαρ (1′) και του Ζίβκοβιτς (9′), τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

 

Μετά το πρώτο 15λεπτο οι Κροάτες ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν στο 17΄, όταν ο Τόμετσακ σούταρε και η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, χωρίς όμως να ξεγελάσει τον Πασχαλάκη, ο οποίος, με υπερένταση έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 

Στο 31ο λεπτό ο Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, η οποία ήταν αναγκαστική, καθώς ο Ροντρίγκο, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει, κι έτσι αντικαταστάθηκε από τον Λούκας Τέιλορ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να κυνηγά τη Ριέκα στο σκορ, καθώς οι Κροάτες έκαναν το 0-1.

Από λάθος του Μπίσεσβαρ, ο οποίος έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι παίκτες της Ριέκα αναπτύχθηκαν ταχύτατα, με τον Λεπινίτσα να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, νικώντας τον Πασχαλάκη. 

 

Στη συνέχεια οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έψαξαν την ισοφάριση ωστόσο δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη φάση μέχρι το ημίχρονο, με εξαίρεση την κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 45′, η οποία δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Ριέκα, που μπλόκαρε την μπάλα.

Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την Ριέκα για να φτάσουν στο 1-1, έχοντας κάποιες καλές στιγμές, χωρίς όμως να έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο ζητούμενο, καθώς τα μακρινά σουτ του Σφιντέρσκι (51′, 53′) και του Μπίσεσβαρ (61′), κατέληξαν άουτ. 

 

Οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι έχουν φτάσει τα 16 κερδισμένα κόρνερ, έχουν κλείσει τη Ριέκα στα καρέ της, ωστόσο το 0-1 διατηρείται.

 

ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1


Γκολ: 33′ Λεπινίτσα (Ριέκα), 90+4 αυτ. Γκάλεσιτς (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Τσερίν (Ριέκα), Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο (31′ λ.τ. Λούκας Τέιλορ), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (71′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71′ Κούτσιας), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Βούκσεβιτς (76′ Γκάλεσιτς), Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ (71′ Μπούσνι), Λεπίνιτσα, Πάβισιτς, Τσέριν (76′ Λίμπερ), Αμπέμ, Αμπάς.

Πηγή