Ειδήσεις

Ο «Γολγοθάς» γνωστής ηθοποιού με συγγενικό της πρόσωπο που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 06:00

Τον δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει εδώ και λίγες μέρες γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην πετυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις την μουρμούρα». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, πρόσωπο από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον συνελήφθη για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό της, 80 ετών, ο οποίος με ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 56 ετών, συνελήφθησαν από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων. 

Όλα ξεκίνησαν όταν στο τμήμα Αρχαιοκαπηλίας έφτασε μια πληροφορία που έλεγε ότι «κάποιοι είχαν στην κατοχή τους αρχαιότητες και ήθελαν να τις πουλήσουν αντί 50 χιλιάδων ευρώ». Συγκροτήθηκε μια ομάδα αστυνομικών, η οποία ύστερα από έρευνες εντόπισε τον 56χρονο σε αυτοκίνητο στη Χαλκίδα, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινο αντικείμενο που εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων, με ανάγλυφη παράσταση κεφαλής ίππου, διαστάσεων 17χ20χ6 cm, το οποίο χρονολογείται στην Ελληνιστική ή Ρωμαϊκή περίοδο (3ος  αιώνας π.Χ. έως 2ο αιώνα μ.Χ.). 

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 56χρονος είχε προμηθευτεί την αρχαιότητα από το συγγενικό πρόσωπο της ηθοποιού ώστε να την πουλήσει. Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εξετάζεται αν περιλαμβάνονται στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων: 

-4- χριστιανικές εικόνες, πιθανόν Βυζαντινές, 

-7- μεταλλικά δαχτυλίδια και 

πλήθος νομισμάτων 

Επιπλέον, μέσα στο σπίτι του 80χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

πιστόλι κρότου λάμψης, με γεμιστήρα και -4- φυσίγγια, 

σκαλιστό μαχαίρι με θήκη, πιθανόν ασημένιο, μήκους 37 cm, 

σκαλιστό μαχαίρι με θήκη, συνολικού μήκους 35 cm, 

αντικείμενο που προσομοιάζει σε γεμιστήρα καριοφιλιού, πιθανόν ασημένιο, μήκους 18 cm περίπου, 

σπρέι πιπεριού, 

-4- κινητά τηλέφωνα και 

-12- φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb). 

Αμέσως μετά τη σύλληψη του πεθερού της, η γνωστή ηθοποιός ενημερώθηκε και όπως ήταν φυσικό «έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της». Άγνωστο παραμένει αν γνώριζε ότι ο 80χρονος, όπως προέκυψε από την έρευνα στο ποινικό του παρελθόν, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοιο αδικήματα.  

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. 

Πηγή