Ειδήσεις

Οι «κοπέλες» που άρπαζε ο διανομέας, ο «Άραβας» και ο «γάτος»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023, 06:30

Zougla Newsroom

Τις «κοπέλες» ή «καρ….λιες» άρπαζε ένας διανομέας αλληλογραφίας, η φίλη του, ο «Κρεμ» ή «Άραβας» και ο «γάτος». Έτσι αποκαλούσαν τα αυτοκίνητα τα βασικά μέλη της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα κατά παραγγελία και τα οποία κατέληγαν και σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών στον Έβρο. Ένα από αυτά άρπαξε και από το Γαλάτσι ο νεαρός Σύρος ο οποίος σκοτώθηκε όταν το όπλο ενός αστυνομικού εκπυρσοκρότησε κατά την διάρκεια καταδίωξης στη Λάρισα. 

Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες λεπτομέρειες για την δράση που είχε αναπτύξει η εγκληματική οργάνωση τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις επτακόσιες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ!

Ο 29χρονος φερόμενος αρχηγός, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας, έκανε ταυτόχρονα και δεύτερη δουλειά καθώς ενώ μοίραζε αλληλογραφία, εντόπιζε υποψήφια προς κλοπή οχήματα κι ενημέρωνε τους συνεργούς του. Δεν δίσταζε μάλιστα να ψάχνει ακόμα και μια «ανάσα» από το σπίτι του. Ταυτόχρονα αγόραζε και εξοπλισμό για την παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας των οχημάτων και δημιουργούσε νέα κλειδιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο.

Τέλος, ήταν ο άνθρωπος που συνομιλούσε με τους «πελάτες» ώστε να συμφωνήσουν στην τιμή αλλά και στην είσπραξη των χρημάτων. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ήταν ένα βίντεο το οποίο βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο και φαίνεται ο 29χρονος να κατασκευάζει και να χρησιμοποιεί αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από κροτίδα, μπουκάλι βενζίνης και γκαζάκια αερίου. 

Χαρακτηριστικός είναι και ένας διάλογος μεταξύ του 29χρονου και ενός μέλους και αφορούσε τις τιμές των αυτοκινήτων.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έλα φίλε, έχεις τίποτα καλό να μου στείλεις φωτό; 

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Τι θέλεις; Audi Alfa Romeo Nissan Fiat 

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Audi q5 model 2012 με πανόραμα 

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ναι μπορώ να βρω αλλά θέλει λίγο ψάξιμο να βρω με πανόραμα. Μπορώ να φτιάξω 2008 μοντέλο μέχρι 2012 

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μα δεν με πειράζει. Πόσο, για να ξέρω; 

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Δυο χιλιάρικα τα δίνω αυτά και τα S5 1800 για σένα και 1500 τα Α4 άμα θες 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν 9 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμη 9 άτομα. Εξιχνιάστηκαν 64 περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023, 06:39

Πηγή