Ειδήσεις

Να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, 17:20

«Στόχος μας πρέπει να είναι να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία γιατί είμαστε δύναμη διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Υποστήριξε πως για να γίνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει όλο τον προοδευτικό κόσμο. «Συνεπώς οποιαδήποτε κατεύθυνση είτε μόνο προς την ριζοσπαστική αριστερά είτε μόνο προς το κέντρο δεν είναι πλειοψηφική κοινωνικά επιλογή για ένα προοδευτικό κόμμα διακυβέρνησης», τόνισε. «Είμαστε το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στην χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι: «Ανανέωση προσώπων, ιδεών, πολιτικών πρακτικών, να έχει το κόμμα νέο πρόσωπο. Να εμπνεύσουμε ώστε να γίνουμε ένα κόμμα μαζικό. Να δώσουμε την μάχη των ιδεών στην κοινωνία για να επανακτήσουμε την ηγεμονία των προοδευτικών έναντι των συντηρητικών ιδεών που κυριαρχούν σήμερα. Να μιλήσουμε ως δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα για τις διαχρονικές παθογένειες για να σπάσουμε αύριο τα κακώς κείμενα στην χώρα. Να παρουσιάσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην εργασία, στην έρευνα και καινοτομία, στην υγιή και όχι κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, στην βιώσιμη και όχι άναρχη ανάπτυξη».

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «η εκλογή προέδρου από τη βάση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου». Τόνισε ότι «δεν γίνεται να γίνει ούτε μέσα στο καλοκαίρι ούτε να περιμένει η κοινωνία 4 με 5 μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», για να σημειώσει ότι «με την έναρξη της πολιτικής περιόδου από Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, 17:22

Πηγή