Ειδήσεις

Κόκκινη σημαία διαρκείας στο Practice 1 στον Καναδά λόγω προβλήματος στο CCTV 


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 22:51

Του Περικλή Χαλάτση

Όταν ξεκίνησε να κυλάει η αντίστροφη μέτρηση για το FP1 κάποιοι λίγοι πιλότοι βγήκαν στην  πίστα και πρόλαβαν να κάνουν έναν υποτυπώδη χρόνο. Άλλωστε στα ανεπίσημα δοκιμαστικά στα Grand Prix (P1,P2,P3) οι πιλότοι δεν «φορτσάρουν», Οι περισσότεροι βρίσκονταν ακόμη στα πίτς και δεν είχαν φορέσει ούτε τα κράνη τους.

Αρχικά το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στη μετάδοση της Alpine ανάγκασε τον Γάλλο Pierre Gasly να κάνει στην άκρη και να περιμένει βοήθεια. Τότε είδαμε να βγαίνει η κόκκινη σημαία. Το σημείο που βρισκόταν ο Γάλλος δικαιολογούσε το μάξιμουμ τρία λεπτά διακοπή των δοκιμών. Ωστόσο βλέποντας ότι τόσο οι μηχανικοί όσο και τα συνεργεία απομάκρυνσης του μονοθέσιου να μην βιάζονται, καταλάβαμε ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Μετά από μισή ώρα υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας η διοίκηση του σπορ ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στις κάμερες της πίστας. Όχι στις κάμερες που μεταδίδουν τον αγώνα αλλά στις κάμερες στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της πίστας « Gilles Villeneuve» (στο σύστημα CCTV). Ο χρόνος των 60 λεπτών πέρασε και επειδή στα ανεπίσημα δοκιμαστικά όταν συμβαίνει κάποιο απρόοπτο ο χρόνος δεν σταματάει και μετράει αντίστροφα, το FP1 «έκλεισε» χωρίς οι περισσότεροι οδηγοί να προλάβουν να βγουν στην πίστα.

Για το λόγο αυτό η FIA ανακοινώθηκε ότι το FP2 που κανονικά ήταν να ξεκινήσει τα μεσάνυκτα θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα (23.30 ώρα Ελλάδος) για να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν «επεμβάσεις» στις παρατηρήσεις των πιλότων.

Πιο απλά το FP2 αντί για διάρκεια μιας ώρας θα έχει 90 λεπτά. Φυσικά αν έχουν προλάβει οι τεχνικοί να συγχρονίσουν το πρόβλημα στο κλειστό σύστημα με τις κάμερες.

Ο Valtteri Bottas σ αυτούς τους δύο γύρους που πρόλαβε να κάνει είχε τον ταχύτερο χρόνο -πριν από το μηχανικό πρόβλημα στην Alpine του Pierre Gasly. 

Να σας δώσουμε και κάποιες πληροφορίες που μετέφεραν όσοι πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν δύο γύρους.

Ο Κινέζος Guanyu Zhou παραπονέθηκε ότι το πάτωμα της Alfa Romeo ακουμπάει στα Kerbs και τα χτυπήματα μεταφέρονται στο κάθισμά του με αποτέλεσμα να καταπονείται το σώμα του.

Το πάτωμα και οι αεροτομές του Fernando Alonso θα διαφέρουν από αυτές που θα έχει ο ομόσταυλός του Lance Stroll. 

Ο καιρός δείχνει ότι πάει για βροχή. Θα δούμε σε λίγη ώρα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Η πίστα  « Gilles Villeneuve» δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει γρήγορες καμπές. Η  διαδρομή έχει 6 αριστερές και 8 δεξιές στροφές με τρείς ευθείες (μια πολύ μεγάλη). Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι σχετικά χαμηλή, χάρη στις συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης που οφείλονται στην αλληλουχία στροφών και στα συνεχόμενα φρεναρίσματα. Καθοριστικά σημεία είναι η σταθερότητα στο φρενάρισμα, η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των στροφών και η ακρίβεια στην αλλαγή πορείας. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 22:59

Πηγή