Ειδήσεις

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο φασουλάδας!

Ο Κωνσταντίνος Μητσοατάκης γεννήθηκε 16 Οκτωβρίου το 1918 και πέθανε το 2017, σα σήμερα 29 Μαίου. Αιωνόβιος ο άλλοτε πρωθυπουργός και πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου. Ποιο ήταν το μυστικό της μακροζωίας του μεγάλου πολιτικού. Όσο ζούσε και με αφορμή τα γενέθλια του αειθαλούς Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεφτε η σχετική χαρτούρα από τρίτους. Να, τι έλεγε ο ίδιος ο επίτιμος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός:

– Ωμά λαχανικά, φρούτα, όσπρια, χόρτα, μέλι και κυρίως λάδι. 

Και περπάτημα, το θεωρούσε την καλύτερη άσκηση. Και κάθε Δευτέρα απαραιτήτως έτρωγε τη φασολάδα του.

Δεν έτρωγε φασουλάδα μόνο μια φορά την εβδομάδα ο Μητσοτάκης.  Απαραιτήτως δύο και τρεις φορές την εβδομάδα ο λάτρης των οσπρίων γευμάτιζε με το εθνικό φαγητό που του το μαγείρευαν όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μήπως η φασολάδα του χάριζε και την καθαρότητα στο μυαλό του μέχρι το τέλος του βίου του.

Το 1990 μετά τις απανωτές εκλογές. Για να ξεφύγει από τη ζάλη των προεκλογικών αναμετρήσεων ο Μητσοτάκης με δυο υπουργούς παρέα τράβηξε στο Καρπενήσι. Τότε 72 χρονών, λεβέντης Κρητικός, ανέβηκε στο χιονισμένο Βελούχι, γιατί; Να δοκιμάσει τη φασουλάδα και τα άγρια χόρτα που θα τον κερνούσαν οι ντόπιοι. Στη φώτο, Μητσοτακης και Μαρίκα σε τραπέζι που έκαναν στον πρόεδρο Μπους φάδερ και την σύζυγο του Μπάρμπρα.

Περί μακροζωίας. Υπάρχει πράγματι μυστικό, υπάρχουν μυστικά μακροζωίας; Καρατσεκαρισμένα  Αποδεδειγμένα. Ένας υπεραιωνόβιος π.χ. λέει πως ξεπέρασε τα εκατό χρόνια διότι δεν έφαγε ποτέ κρέας στο πιάτο του. Κι άλλος, επίσης υπεραιωνόβιος, λέει ότι η μακροζωία του οφείλεται στο ότι έτρωγε πολύ κρέας.

Δεν βρίσκεις άκρη. Το πιο σημαντικό, για να τελειώνουμε. Το ζητούμενο είναι το μυστικό της ευζωίας, όχι της μακροζωίας. Όχι να ζήσεις όσο γίνεται περισσότερα χρόνια, αλλά να ζήσεις όπως θέλεις. Και χωρίς να βλάπτεις τον άλλον. Χωρίς να προκαλείς οτιδήποτε δυσάρεστο στον άλλον, συγγενή, φίλο, άγνωστο.

Ποιο είναι το μυστικό, αν υπάρχει αυτό, της αξίας της ζωής. Να ωφελεί τον καθένα και να μην ενοχλεί τον περίγυρο του. 

……………………………………….

Το φιλοτουρκικό κόμμα ήταν το μεγαλύτερο στο Βυζάντιο πριν την Άλωση, διάβασε apodytiriakias.gr

ΤΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ | apodytiriakias.gr

 

Πηγή