Τεχνολογία

Κοινωνική δράση δωρεάς φαρμάκων από την ACS και τo GIVMED


16 Oct Κοινωνική δράση δωρεάς φαρμάκων από την ACS και τo GIVMED

Posted at 15:42h
in LIFE TECH
by Soustas

Για μια ακόμα χρονιά, η ACS, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, συνεργάζεται με το GIVMED, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που μεριμνά για την πρόσβαση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα, από τις 14 Οκτωβρίου έως και τις 14 Νοεμβρίου 2022 στα καταστήματα του δικτύου της ACS στον Νομό Αττικής, θα συγκεντρώνονται φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Μοσχάτου – Ταύρου.

 

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Ο δωρητής ελέγχει το φαρμακείο του για φάρμακα που μπορεί να δωρίσει. Τα φάρμακα προς δωρεά δεν πρέπει να έχουν λήξει, να χρειάζονται ψυγείο, να είναι δίγραμμα και χρησιμοποιημένα ή ανοιχτά όταν πρόκειται για σιρόπια, αλοιφές και εισπνεόμενα. Στη συνέχεια, o δωρητής τοποθετεί τα φάρμακα σε χαρτοκιβώτιο, το οποίο κλείνει και αναγράφει ευκρινώς «Φάρμακα για GIVMED». Τέλος, παραδίδει το χαρτοκιβώτιο στο κοντινότερο κατάστημα ACS εντός Αττικής, που θα αναλάβει να το στείλει με ασφάλεια στο Κοινωνικό Φαρμακείο Μοσχάτου – Ταύρου.

 

Από την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών τον Μάιο του 2018, οι κοινωφελείς δομές του δικτύου του GIVMED, όπως τα κοινωνικά φαρμακεία, τα γηροκομεία και οι δομές για παιδιά έχουν λάβει χιλιάδες φάρμακα που συγκεντρώνονται και διανέμονται από την ACS. Σημειώνεται ότι η αξία των φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους της Αττικής στην αντίστοιχη δράση του 2020, ξεπέρασε τα 10.500 ευρώ.

 

Η ACS θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και το οποίο επικεντρώνεται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες: την ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας, την προστασία της φύσης, την ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πηγή