Ειδήσεις

Ιταλία-Αυστρία 2-1 (Παράταση)



Σε παράταση οδηγήθηκε η αναμέτρηση (ΑΝΤ1) ανάμεσα στην Ιταλία και την Αυστρία, που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ», για τη φάση των «16» του Euro 2020, καθώς το 0-0 παρέμεινε στην κανονική διάρκεια του ματς.

Oι δύο ομάδες διεκδικούν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου όποια πάρει το εισιτήριο από το αποψινό ματς θα αντιμετωπίσει στο Μόναχο τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο-Πορτογαλία.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).

Υπενθυμίζεται ότι οι «ατζούρι» τερμάτισαν πρώτοι στον Α’ όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, χωρίς μάλιστα να δεχτούν γκολ!

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Φόντα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα.

Οι «ατζούρι» στο πρώτο μέρος ήλεγξαν με άνεση τον ρυθμό, ωστόσο δεν κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή των Αυστριακών, που παρουσιάστηκαν αφοσιωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, ψάχνοντας τις ευκαιρίες για να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Οι Ιταλοί είχαν λίγες καλές στιγμές στο πρώτο μισό του ματς κόντρα στο συγκρότημα του Φόντα, το οποίο πάντως στο 32ο λεπτό στάθηκε τυχερό, όταν ο Ιμόμπιλε έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, βλέποντας όμως την μπάλα  να τραντάζει το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάχμαν, ο οποίος ενήργησε σωτήρια στο σουτ των Μπαρέλα (17′) και Σπινατσόλα (43′).

 

Στο 65ο λεπτό ο Αρναούτοβιτς σκόραρε με κεφαλιά, ωστόσο με τη συνδρομή του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο διεθνής φορ της Αυστρίας ήταν λίγο εκτεθειμένος.

 

Στο 84′ η Αυστρία ζήτησε πέναλτι, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Πεσίνα σπρώχτηκε με τον Λάινερ, με τον πρώτο να βάζει μάλιστα και τον αγκώνα του. Η μπάλα κατέληξε άουτ, με τη φάση να εξετάζεται και τελικά να υποδεικνύεται ο Λάινερ σε θέση οφσάιντ πριν από την επίμαχη στιγμή.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν της διαφορές τους στην παράταση.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το έξτρα μισάωρο, καθώς στο 95ο λεπτό ο Κιέζα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του, κάνοντας το 1-0 με κοντινό σουτ, μετά από καταπληκτική ενέργεια.

 

Στο 105′ ο Πεσίνα με  ντρίμπλα σε κλειστό χώρο και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα διπλασίασε τα γκολ των «ατζούρι».

 

Στο 114ο λεπτό η ομάδα του Φόντα μείωσε σε 2-1 με τον Κάλαϊτζιτς, ο οποίος μετά από κόρνερ, με καταπληκτική ενέργεια χαμήλωσε το σώμα του και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα.

 


 

Ιταλία-Αυστρία 2-1

Γκολ: 95′ Κιέζα (Ιταλία), 105′ Πεσίνα (Ιταλία), 114′ Ιλσάνκερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Αρναούτοβιτς (Αυστρία), Ντι Λορέντζο (Ιταλία), Μπαρέλα (Ιταλία), Χιντερέγκερ (Αυστρία)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 32′ Ιμόμπιλε (Ιταλία)

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα (68′ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68′ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84′  Κιέζα), Ιμόμπιλε (84′ Μπελότι), Ινσίνιε.

Αυστρία (Φόντα): Μπάχμαν – Λάινερ (114′ Ιλσάνκερ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα – Γκρίλιτς, Σλάγκερ – Λάιμερ (114′ Τρίμελ), Σάμπιτζερ, Μπαουμγκάρτνερ (90′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς (97′ Κάλαϊτζιτς)

 

 

 

 

 



Source link