Ειδήσεις

«Θέλω να τελειώσει γρήγορα»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022, 16:39

Zougla Newsroom 

Κρυμμένη με την οικογένειά της σε κάποιο καταφύγιο στη Μαριούπολη, η μικρή Βλάντα είναι ένα παιδί που ζει το σκληρό πρόσωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Αντί να παίζει με τις κούκλες της στον ήλιο, ρισκάρει τη ζωή της σε ένα υγρό και σκοτεινό υπόγειο, μαζί με την οικογένειά της προκειμένου να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς.

Μπροστά στον φακό του Bloomberg, το μήνυμα της μικρής Ουκρανής με τα δακρυσμένα μάτια μόνο θλίψη κι οργή προκαλεί…«Θέλω να τελειώσει αυτό, όσο πιο σύντομα γίνεται», λέει και προσθέτει μεταξύ άλλων…  «δεν θέλω να πεθάνω. Ξύπνησα εξαιτίας αυτού του μεγάλου μπουμ σήμερα το πρωί. Κατάλαβα ότι ήταν ο πόλεμος».

Το βίντεο αυτό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και ραγίζει την καρδιά κάθε θεατή. Δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους:

 

Τα λόγια της μικρής εκφράζουν την επιθυμία αλλά και την αγωνία των ανθρώπων του πλανήτη που θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος εδώ και τώρα.

Λόγια που αποτυπώνουν την αγάπη για τη ζωή, την ειρήνη. Είναι η κραυγή ενάντια στον πόλεμο και στις συνέπειές του. Η προτροπή ενός παιδιού για να σταματήσει η κατάσταση αυτή τώρα… Ένα μήνυμα προς τους ηγέτες όλου του κόσμου. Λόγια που αντηχούν στην καρδιά και τα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη.

Η Βλάντα είναι το δικό μας παιδί, που βιώνει έναν πόλεμο, στον οποίο είμαστε όλοι συμμέτοχοι….Ας γίνει αυτή η παιδική απόγνωση ένα μάθημα στην παγκόσμια κοινότητα κι ας ελπίσουμε πως ο βομβαρδισμός της ψυχής της δεν θα μείνει ανεξίτηλος στο πέρασμα των χρόνων.

Το ίδιο βίντεο δείχνει απελπισμένους γονείς που νιώθουν ανήμποροι να εξηγήσουν τη βία στα παιδιά τους…

«Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, για τα παιδιά ανησυχώ», λέει στο Bloomberg η Κριστίνα Κιριένκο, κάτοικος της περιοχής. «Ξυπνούν και κλαίνε και ρωτούν τι έγινε μαμά; Τι να τους πω; Τι να τους απαντήσω; Ο πόλεμος; Δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό καθόλου. Με ρωτάνε, τι πρέπει να κάνω;»

Τρομοκρατημένοι άμαχοι βρίσκουν καταφύγιο στους σταθμούς του Μετρό

Την ίδια ώρα, θλιβερές είναι οι εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες από την Ουκρανία, καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πολλοί άμαχοι, τρομοκρατημένοι, άνθρωποι των οποίων η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή, ή να κρύβονται ήδη από τις πρώτες ώρες της επίθεσης. Πολλές οικογένειες με παιδιά βρίσκονται στα καταφύγια του Κιέβου ή στο Μετρό. 

Μέσα στο χάος όμως που επικρατεί κάπου μέσα σε ένα καταφύγιο γεννήθηκε και η ελπίδα… Χαρακτηριστικές είναι οι ιστορίες δύο παιδιών που γεννήθηκαν εν μέσω συγκρούσεων και βομβαρδισμών. Μια γυναίκα γέννησε ενώ κρυβόταν για να προστατευθεί σε ένα καταφύγιο στην πόλη και συγκεκριμένα στον σταθμό του μετρό.

Μάλιστα, η φωτογραφία του μωρού στο καταφύγιο χαιρετίστηκε ως φάρος ελπίδας εν μέσω της πιο σκοτεινής ώρας της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος τενίστας Ρούμπλεφ που έγραψε στην κάμερα μήνυμα κατά του πολέμου

Θαρραλέο αντιπολεμικό μήνυμα την ώρα που μαίνεται η αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία έστειλε και ο τενίστας Αντρέι Ρούμπλεφ.

Συγκεκριμένα μετά τη νίκη του επί του Πολωνού Χούμπερτ Χούρκατς και την πρόκρισή του στον τελικό του Ντουμπάι, ο Ρούμπλεφ  έγραψε στην κάμερα «Όχι πόλεμο παρακαλώ».

Πηγή