Τεχνολογία

Η Fujifilm θα είναι χορηγός του διαγωνισμού World Press Photo, παρέχοντας πακέτα βραβείων GFX


07 Feb Η Fujifilm θα είναι χορηγός του διαγωνισμού World Press Photo, παρέχοντας πακέτα βραβείων GFX

Posted at 16:35h
in PHOTO, Photography
by Soustas

Η Fujifilm ανέλαβε χορηγός των ετήσιων βραβείων World Press Photo (WPP). Η εταιρεία αναφέρει ότι θα υποστηρίξει εργαστήρια, υπηρεσίες εκτύπωσης και θα παρέχει σετ φωτογραφικών μηχανών Fujifilm GFX100 II ως βραβεία. Οι νικητές των βραβείων World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year, World Press Photo Long-Term Project Award και World Press Photo Open Format Award θα πάρουν από ένα πακέτο.

Τα βραβεία WPP συγκαταλέγονται μεταξύ των βραβείων με το μεγαλύτερο κύρος στους κύκλους του φωτορεπορτάζ και του ντοκιμαντέρ. Κερδίζοντας ένα κορυφαίο βραβείο κερδίζετε μια θέση σε μια περιοδεύουσα έκθεση, τη συμπερίληψη σε ένα ετήσιο βιβλίο και μια ωραία γραμμή βιογραφικού σημειώματος που μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουν πόρτες για ανεπίσημες αξιολογήσεις χαρτοφυλακίου με κορυφαίους συντάκτες. Φέτος, οι νικητές τεσσάρων παγκόσμιων κατηγοριών θα πάρουν επίσης εξοπλισμό από τη Fujifilm.

Η WPP έλαβε πάνω από 60.000 συμμετοχές- οι περιφερειακοί νικητές θα ανακοινωθούν στις 3 Απριλίου 2024, ενώ οι παγκόσμιοι νικητές θα ανακοινωθούν στις 18 Απριλίου 2024.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη στρατηγική συνεργασία με τη Fujifilm”, δήλωσε η Joumana El Zein Khoury, εκτελεστική διευθύντρια του World Press Photo Foundation, σε γραπτή δήλωση. “Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους, να βελτιώσουμε τις εκθέσεις μας και να υποστηρίξουμε άμεσα την κοινότητα των ειδήσεων και της φωτογραφίας ντοκιμαντέρ”.

Πέρα από τα πακέτα βραβείων της φωτογραφικής μηχανής GFX100 II (που αποτελούνται από δύο φακούς και το σώμα), η Fujifilm θα χρηματοδοτήσει επίσης δέκα εργαστήρια σε πόλεις σε όλο τον κόσμο το 2024, και περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Μέχρι την ώρα του Τύπου, έχουν κοινοποιηθεί ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής αυτών των εργαστηρίων ή το ποιος δικαιούται να συμμετάσχει, και έχουν αναφερθεί μόνο τέσσερις χώρες για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια: Αυστραλία, Ολλανδία (έδρα της WPP), Γερμανία και Μεξικό. Μια περιοδεύουσα έκθεση WPP έχει προγραμματιστεί σε περισσότερες από 80 πόλεις παγκοσμίως, με αφετηρία το Άμστερνταμ στις 19 Απριλίου 2024.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνάπτουμε αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η οποία μας επιτρέπει να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της αξιόπιστης αφήγησης και της παγκόσμιας επικοινωνίας μέσω της δύναμης της φωτογραφίας”, δήλωσε ο Masato Yamamoto, Διευθυντής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Imaging Solutions της Fujifim σε δελτίο τύπου. “Μέσω αυτής της συνεργασίας με το World Press Photo Foundation, υποστηρίζουμε τα δημιουργικά άτομα που ασχολούνται με τον δυναμικό τομέα της φωτογραφίας”.

 

Main image:

“Straight Voice” – 2020 World Press Photo of the Year

Photo: Yasuyoshi Chiba/World Press Photo

Πηγή