Ειδήσεις

Η Σάκκαρη στα προημιτελικά του Indian Wells


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022, 02:38

Η Ντάρια Σάβιλ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη, που πέρασε… ξεκούραστα στην οκτάδα του BNP Paribas Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1 όταν η 28χρονη Αυστραλή πήρε ιατρικό τάιμ και έφυγε για τα αποδυτήρια. Ήταν ήδη δεμένο το πόδι της και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν να έχει πρόβλημα στην κίνησή της.

Όταν επέστρεψε στο court έδωσε κατευθείαν το χέρι στη Μαρία και έβαλε τέλος σε μια εξαιρετική πορεία στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκλεισε την Ονς Ζαμπέρ και πέτυχε την πρώτη Top 10 νίκη της μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, καθώς η Σάβιλ απείλησε τρεις φορές με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του ματς, που κράτησε 13 ολόκληρα λεπτά. Το επόμενο κράτησε 9 και η Μαρία εκμεταλλεύτηκε το τρίτο μπρέικ πόιντ της για να προηγηθεί με 2-0.

Στη συνέχεια άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα της Σάβιλ και το αποτέλεσμα, όπως είπαμε, ήταν να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να πάρει η Μαρία… χωρίς ιδρώτα (σε 34 λεπτά) το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί θα περιμένει μια εκ των Έλενα Ριμπάκινα, Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Μαρία, όσο και οι Ίγκα Σβιόντεκ, Πάουλα Μπαντόσα που συνεχίζουν στη διοργάνωση έχουν πιθανότητες να ανεβούν στο Νο.2 του κόσμο για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Στα προημιτελικά πέρασε και η Μάντισον Κις μετά το 6-1, 64 επί της Χάριετ Νταρτ και πέφτει πάνω στη φορμαρισμένη Σβιόντεκ. Μέχρι τώρα, δηλαδή, έχουμε Χάλεπ-Μάρτιτς, Σβιόντεκ-Κις, Σάκκαρη-Ριμπάκινα ή Γκόλουμπιτς και ο τέταρτος προημιτελικός θα βγει από τα ματς Μπαντόσα-Φερνάντες και Κουντερμέτοβα-Βοντρούσοβα.

Πηγή: SDNA


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022, 02:38

Πηγή