Τεχνολογία

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων ;




08 Jan Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων ;

Η ανάκτηση δεδομένων αφορά πάντοτε τις πιθανότητες και την κοινή λογική. Ποτέ δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα δεδομένα σας είναι ανακτήσιμα 100%. Και υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα ανακτημένα στοιχεία σας να είναι κατεστραμμένα και δεν θα ανοίξουν σωστά.

Αναμφισβήτητα Ναι. Το λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων προορίζεται για την ανάκτηση δεδομένων μόνο. Δεν βλάπτει το σύστημά σας ή τη συσκευή σας. Το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων δεν μπορεί να κλέψει τα δεδομένα απορρήτου από το τηλέφωνό σας ή να εγκαταστήσει λογισμικό υποκλοπής spyware σε αυτό. Απλά παίρνει πίσω τα κομμάτια που έχασε κάπου στον ίδιο τον δίσκο.

Εξαρτάται από το ποιος είναι ο τεχνικός. Οι αξιόπιστοι ή εκείνοι από μεγάλες εταιρείες θα ανακτήσουν τα δεδομένα και δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο από την ανάκτηση δεδομένων, αλλά ο μικρός χρόνος ή οι άγνωστοι τεχνικοί μπορούν να κάνουν περισσότερα από την ανάκτηση δεδομένων.

Η απάντηση – ασφαλής ή όχι – εξαρτάται από την κατάσταση του drive και άλλους παράγοντες.

Όταν είναι ασφαλές:

Αν προσπαθείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία σε μια μονάδα δίσκου σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει καμία κανένα πρόβλημα στη χρήση λογισμικού αποκατάστασης στοιχείων, εφ ‘όσον προσπαθείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σε άλλο σκληρό δίσκο και ΟΧΙ σε εκείνον στο οποίον εργάζεστε! Αυτό είναι σημαντικό, επειδή η ανάκτηση στη μονάδα ασθενούς πιθανόν να γράψει πάνω από τα δεδομένα που σκοπεύετε να ανακτήσετε!

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές μεταξύ των προγραμμάτων αποκατάστασης στοιχείων και δεν είναι όλα όμοιες. Μερικοί είναι καλύτεροι στην ανακατασκευή των καταλόγων. Άλλοι είναι καλύτεροι στην ανάκτηση φωτογραφιών ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχουν επίσης διαφορετική επιτυχία με την ανάκτηση αυτών που ονομάζουμε “ακατέργαστα” δεδομένα – “ορφανά” αρχεία που ανακτώνται συνήθως χωρίς τα αρχικά τους ονόματα ή τις ημερομηνίες δημιουργίας αρχείων. Δυστυχώς, δεν ξέρω πού μπορείτε να πάτε για να μάθετε τις λεπτομερείς διαφορές και να πάρετε μια πραγματικά χρήσιμη σύγκριση.

Όταν δεν είναι ασφαλές:

Αν δεν χρησιμοποιείτε λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων για την ανάκτηση χαμένων ή διαγραμμένων αρχείων, πιθανώς να το χρησιμοποιείτε επειδή κάτι δεν πάει καλά με τη μονάδα δίσκου.

Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε την ανάκτηση δεδομένων σε μια μονάδα που αποτυγχάνει. Για παράδειγμα, η προσπάθεια χρήσης λογισμικού αποκατάστασης στοιχείων σε δίσκο με βρώμικη ή αποτυχημένη κεφαλή ανάγνωσης / εγγραφής μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη καταστροφή της μονάδας δίσκου – και είναι πολύτιμα δεδομένα – προτού να μπορέσετε να ανακτήσετε ό, τι χρειάζεστε.

Δυστυχώς, ίσως να μην είναι προφανές όταν μια μονάδα δίσκου αποτυγχάνει φυσικά. Το κλικ είναι ένα σίγουρο σημάδι και η αύξηση της βραδύτητας είναι μια ένδειξη.

Υπάρχει ένας σημαντικός κανόνας στην ανάκτηση δεδομένων: Το λογισμικό δεν μπορεί να διορθώσει προβλήματα υλικού, ούτε μπορεί να τα ξεπεράσει.

Υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι όταν χρησιμοποιείτε ανάκτηση δεδομένων σε μια αποτυχημένη μονάδα δίσκου. Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το πάρετε σε έναν επαγγελματία ο οποίος όχι μόνο μπορεί να διαγνώσει σωστά τα θέματα της μονάδας δίσκου σας, αλλά μπορεί επίσης να υπολογίσει την καλύτερη στρατηγική για την επιστροφή δεδομένων με ελάχιστη απώλεια. Να τονιστεί ότι η ανάκτηση δεδομένων από Smartphone είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εικόνες και τα videos είναι ένα ακόμα ευαίσθητο κομμάτι των κινητών τηλεφώνων.

Βέλτιστες πρακτικές:

Οι επαγγελματίες κάνουν ένα αντίγραφο ή έναν κλώνο μίας μονάδας πριν εκτελέσουν οποιοδήποτε λογισμικό αποκατάστασης αρχείων, ειδικά μια μονάδα δίσκου που εμφανίζει σημεία αποτυχίας. Χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό [hardware] που απενεργοποιεί την ενημέρωση SMART και την ανακατανομή του κακού τομέα (AFAIK, αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε ένα εμπορικό πακέτο λογισμικού).

Μπορείτε να εκτελέσετε πολλαπλά προγράμματα ανάκτησης δεδομένων σε ένα καλό αντίγραφο των αρχικών δεδομένων, χωρίς φόβο για υποβάθμιση της μονάδας δίσκου ή για πρόσθετη απώλεια δεδομένων.

Like this:

Like Loading…



Source link