Ειδήσεις

Ήττα για την Εθνική γυναικών με 14-12 σκορ από την Ουγγαρία

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών ηττήθηκε 14-12 από την φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Ουγγαρία, στην πρεμιέρα του α΄ γύρου της προκριματικής φάσης του World Cup, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου (που έχει πάει στην Ολλανδία χωρίς τις τραυματισμένες Ελευθερία Πλευρίτου και Ιωάννα Χυδηριώτη) προηγήθηκε 8-5 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά έπεσε… θύμα του «δολοφονικού» χεριού της Ρίτα Κέστελι, η οποία «τούμπαρε» μόνη της το ματς, πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο.

Επόμενος αντίπαλος της εθνικής, αύριο (12/4) στις 19:30, θα είναι η γηπεδούχος Ολλανδία, η οποία στο άλλο σημερινό ματς του Α΄ ομίλου επικράτησε 11-7 της Αυστραλίας.

Το πρώτο λεπτό του αγώνα πήγε όσο χειρότερα μπορούσε για την ελληνική ομάδα, που δέχθηκε γκολ στην πρώτη κατοχή από την Γκουρισάτι, έχασε επίθεση με παίκτρια παραπάνω και η Βάσω Πλευρίτου υπέπεσε σε πέναλτι.

Όμως, η απόκρουση της Σταματοπούλου στο πέναλτι της Γκουρισάτι έδωσε το έναυσμα στις συμπαίκτριές της και η “γαλανόλευκη”, με δύο γκολ της Ξενάκη και ένα της Βάσως Πλευρίτου με πέναλτι, προηγήθηκε 3-1, περίπου τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια η εθνική διατήρησε το προβάδισμα, βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα της Ουγγαρίας, και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου η Ελευθεριάδου ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5).

Το τρίτο οκτάλεπτο είχε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της Ρίτα Κέστελι. Η αρχηγός της μαγυάρικης ομάδας (που επέστρεψε μετά την απουσία της από το Ευρωπαϊκό του Σπλιτ) πέτυχε τρία συνεχόμενα γκολ από την κορυφή της επίθεσης απέναντι στη Χρυσή Διαμαντοπούλου -αντικατέστησε τη Σταματοπούλου στο β΄ μέρος- και ισοφάρισε σε 8-8, για να προσθέσει άλλα δύο στη συνέχεια, πάντα από το ίδιο σημείο, και να δώσει προβάδισμα 10-9 στην Ουγγαρία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έχασε νωρίς με τρεις ποινές τη Βάσω Πλευρίτου, δεν κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης, οι Μαγυάρες ξέφυγαν 12-10 και 14-11 και η Ελευθεριάδου απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 4-2, 4-3, 2-6, 2-3

Διαιτητές: Φεράρι (Ιταλία), Σβαρτς (Ισραήλ)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού, Ελληνιάδη, Ελευθεριάδου 4, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Τριχά 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Μαγκιάρι, Σίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Μαϊέ, Παρκς 2, Μάτε 1, Κέστελι 6, Σέγκεντι 1, Πότσε, Μπάκσα 1, Γκάρντα 1, Νεσμέλι

** Εκτός της ελληνικής 13άδας έμειναν για την πρεμιέρα η Στεφανία Σάντα και η Φοίβη Αγγελίδη.

** Στα παιχνίδια της πρεμιέρας του Β΄ ομίλου, η Ισπανία νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι τις ΗΠΑ με 17-15 στα πέναλτι (κ.α. 12-12 με τη Φέιταλ να ισοφαρίζει για τις Αμερικανίδες στα 15΄΄), ενώ η Ιταλία επικράτησε πολύ δύσκολα 14-13 της Κίνας του Χάρη Παυλίδη, χάρη στο έκτο προσωπικό γκολ της Αβένιο, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Πηγή