Ειδήσεις

Ήρθε στην Ελλάδα το XP 400 της Peugeot σε 2 εκδόσεις


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 08:30

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Κατασκευασμένο στη Γαλλία, το XP400 GT πλαισιώνει την οικογένεια Premium οχημάτων της Peugeot. Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει είναι αναμφίβολα η χαρακτηριστική, φωτεινή υπογραφή Peugeot: με τα DRL σε σχήμα κυνόδοντα μπροστά και τις τρεις ‘νυχιές’ πίσω, το DNA της μάρκας με σήμα το λιοντάρι αποτυπώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ οι αθλητικές αναλογίες του αποπνέουν δυναμισμό και το πνεύμα της περιπέτειας.


Αυτή η τυπική “Peugeot” φιλοσοφία διανθίζεται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από μια μοτοσυκλέτα, ξεκινώντας από τον κινητήρα PowerMotion® Euro5 των 400 cc. που αποδίδει 36,7 PS (26,5 kW) στις 8.150 rpm και 38,1 Nm ροπής στις 5.400 rpm. 


Το πλαίσιο έχει τις κατάλληλες διαστάσεις ώστε να ανταποκρίνεται σε ισχυρή καταπόνηση, αλλά και να παρέχει την απαραίτητη ακαμψία για υποδειγματικό κράτημα στον δρόμο. Το XP400 GT είναι το πρώτο maxi scooter με πλαίσιο από μικτό σωληνωτό δικτύωμα ισοδύναμο -σε χαρακτηριστικά- με περιμετρικό πλαίσιο μοτοσυκλέτας.


Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δύο δίσκους 295 χιλιοστών μπροστά και έναν αντίστοιχο 240 χιλιοστών πίσω, με δικάναλο ABS. Στο σύστημα ανάρτησης τοποθετήθηκε ένα ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 140 χιλιοστών μπροστά και πίσω ένα μονό οριζόντιο αμορτισέρ με μοχλικό που εγγυάται μεγαλύτερη διαδρομή και προοδευτικότητα από μια τυπική ανάρτηση.

Το XP400 GT διαθέτει επίσης πίνακα οργάνων με συνδεόμενη οθόνη TFT 5″ που παρέχει αναλυτικές οδηγίες πλοήγησης. Με τη χρήση του έξυπνου κλειδιού, το κλειδί ανάφλεξης είναι περιττό. Τέλος, η θύρα USB επιτρέπει τη σύνδεση ή την επαναφόρτιση του smartphone σας.


Κάτω από τη διθέσια σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος full-face. Εξίσου άνετο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, το XP400 GT είναι η κλασική εκδοχή αυτού που θα περιμένατε από ένα κορυφαίο δίτροχο για καθημερινή χρήση.


Εκτός από τις off-road δυνατότητές του, η αεροδυναμική του XP400 GT μελετήθηκε σχολαστικά προκειμένου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο προστασίας, αποδοτικότητας και άνεσης ακόμα και για μεγάλες διαδρομές.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα.

H έκδοση XP400 GT διατίθεται ήδη στην Ελλάδα και η τιμή της ξεκινά από 8.850€.

 

XP400 ALLURE


Το XP400 Allure είναι η ασφάλτινη εκδοχή του XP400, διατηρώντας όμως τον high-end χαρακτήρα του. Σχεδιαστικά, ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Το XP400 Allure έχει σπορ σιλουέτα, αιχμηρές γωνίες και υιοθετεί την υπογραφή των φώτων της Peugeot με τα DRL σε σχήμα κυνόδοντα μπροστά και τις τρεις ‘νυχιές’ λιονταριού πίσω. Η έκδοση ξεχωρίζει επίσης χάρη στα ελαστικά της Pirelli, σε διαστάσεις 110/70-17 μπροστά και 160/60-15 πίσω, με μία διάφανη ζελατίνα και τις χυτές ζάντες.


Η έκδοση XP400 Allure διατίθεται ήδη στην Ελλάδα και η τιμή της ξεκινά από 8.500€

 

 

Πηγή