Τεχνολογία

Έρχεται το iPhone 16 στην Ελλάδα – Πότε κυκλοφορεί – προπαραγγελίες –


10 Aug Έρχεται το iPhone 16 στην Ελλάδα – Πότε κυκλοφορεί – προπαραγγελίες

Posted at 11:22h
in SMARTPHONES
by Notis P.

Η Apple ετοιμάζεται να φέρει μια νέα σειρά smartphones στην αγορά, το iPhone 16, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι φήμες που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής, δίνουν μια σαφή εικόνα για τις βελτιώσεις και τις αλλαγές που θα φέρει το νέο αυτό μοντέλο.

Κύρια Χαρακτηριστικά του iPhone 16

Η σειρά iPhone 16 αναμένεται να αποτελείται από τέσσερα μοντέλα: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ή Ultra. Αυτή η διαφοροποίηση στα μοντέλα επιτρέπει στην Apple να καλύψει τις ανάγκες διαφόρων χρηστών, από εκείνους που αναζητούν ένα πιο οικονομικό smartphone, μέχρι τους πιο απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν κορυφαίες επιδόσεις και δυνατότητες.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που αναμένεται να δούμε στα νέα μοντέλα είναι η αύξηση του μεγέθους των οθονών. Οι μεγαλύτερες οθόνες θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία θέασης και περισσότερες δυνατότητες για πολυμέσα, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Οι φήμες κάνουν λόγο για μεγέθη οθόνης 6.3 ιντσών για το iPhone 16 Pro και 6.9 ιντσών για το Pro Max/Ultra.

Βελτιωμένεη κάμερα και λειτουργίες

Όπως κάθε χρόνο, η Apple δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες των καμερών. Η σειρά iPhone 16 αναμένεται να διαθέτει αισθητήρες 48MP για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και βίντεο. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν εξαιρετικά καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν καινούρια κουμπιά “δράσης” και λήψης φωτογραφιών, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ευκολίες στους χρήστες. Αυτά τα κουμπιά θα είναι προγραμματιζόμενα, επιτρέποντας στους χρήστες να τα ρυθμίσουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Λειτουργικό σύστημα και τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Apple προγραμματίζει να ενσωματώσει στα νέα της μοντέλα βελτιωμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω ενημέρωσης λογισμικού τον Οκτώβριο του 2024. Αυτή η ενημέρωση θα φέρει την “Apple Intelligence”, μια σουίτα εργαλείων και λειτουργιών που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης.

Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην αναγνώριση προσώπου, στις προτάσεις εφαρμογών και στη διαχείριση ενέργειας, επιτρέποντας στο iPhone να προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Τα νέα Samsung Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 ωθούν το Galaxy AI σε νέα επίπεδα

Τεχνικά χαρακτηριστικά iPhone 16

1. iPhone 16
2. iPhone 16 Plus
3. iPhone 16 Pro
4. iPhone 16 Pro Max

Οθόνη OLED 6,1 ιντσών
A18 Chip
8GB RAM
Κάθετο σύστημα διπλής κάμερας με κύριο αισθητήρα 48MP
Μπαταρία 3.561 mAh (αύξηση 6%)
Κουμπί δράσης και νέο κουμπί λήψης  φωτογραφιών

Οθόνη OLED 6,7 ιντσών
Chip Α18
8GB RAM
Κάθετο σύστημα διπλής κάμερας με κύριο αισθητήρα 48MP
Μπαταρία 4.006 mAh (μείωση 9%)
Κουμπί δράσης και νέο κουμπί λήψης φωτογραφιών

Οθόνη ProMotion OLED 6,3 ιντσών
A18 Pro Chip
8GB RAM
Σύστημα τριπλής κάμερας με κύρια κάμερα 48MP, υπερ-ευρυγώνια κάμερα 48MP και τηλεφακό 12MP (οπτικό ζουμ 5x)
Μπαταρία 3.355-3.577 mAh (αύξηση 2%-9%)
Κουμπί δράσης, κουμπί λήψης φωτογραφιών

Οθόνη ProMotion OLED 6,9 ιντσών
A18 Pro Chip
8GB RAM
Σύστημα τριπλής κάμερας με κύρια κάμερα 48MP, υπερ-ευρυγώνια κάμερα 48MP και τηλεφακό 12MP (οπτικό ζουμ 5x)
Μπαταρία 4.676-4.747 mAh (+5-7% αύξηση)
Κουμπί δράσης, κουμπί λήψης

 

Τιμή iPhone 16 στην Ελλάδα και διαθεσιμότητα

Η τιμή του iPhone 16 παραμένει ένα σημαντικό θέμα συζήτησης. Λόγω των αυξημένων κόστους παραγωγής και της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ωστόσο, η Apple παραμένει δεσμευμένη στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας που δικαιολογούν το κόστος τους.

Η σειρά iPhone 16 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, για προπαραγγελία αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή της τον Σεπτέμβριο του 2024, με την κυκλοφορία να ακολουθεί μερικές εβδομάδες αργότερα. Οι χρήστες που αναζητούν την πιο προηγμένη τεχνολογία αναμένεται να επικεντρωθούν στα μοντέλα Pro και Pro Max/Ultra, ενώ εκείνοι που επιθυμούν πιο προσιτά smartphones, θα έχουν τις επιλογές των iPhone 16 και 16 Plus.

iPhone 16 στην Ελλάδα – Συμπεράσματα

Η σειρά iPhone 16 υπόσχεται να φέρει σημαντικές καινοτομίες και βελτιώσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Με μεγαλύτερες οθόνες, βελτιωμένες κάμερες και εξελιγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, το iPhone 16 αναμένεται να καθορίσει για άλλη μια φορά την αγορά των smartphones. Παρά τις ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές, η Apple αναμένεται να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της, προσφέροντας προϊόντα που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Πηγή