Ειδήσεις

Φτάνει πια, τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, 14:49

«Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βόρεια Εύβοια, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα σφοδρή, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους του λαού της περιοχής. Με τις πρώτες βροχοπτώσεις κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές! Πλημμύρισαν σπίτια και άλλες υποδομές, εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, έκλεισαν δρόμοι, καταστράφηκε εξοπλισμός μαγαζιών. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι οι κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι τεράστιοι», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, γιατί δυο ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα αντιδιαβρωτικά έργα όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ελάχιστα έχουν ξεκινήσει. Δυο μήνες μετά δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε οι αντιπλημμυρικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Δυο μήνες μετά συνεχίζουν τον εμπαιγμό του λαού, με πανηγυρισμούς για ανθρωποκεντρικά σχέδια “ανασυγκρότησης” και “χρόνους ρεκόρ” στην εκπόνηση μελετών για αντιδιαβρωτικά. Από κοντά περιφέρεια και δήμαρχοι, που μόλις πριν 2 μέρες βρέθηκαν στην περιοχή και καθησύχαζαν τον κόσμο ότι “έχουν εξασφαλίσει ένα πρώτο βασικό επίπεδο προστασίας”». Συνεχίζοντας, τονίζει:

«Καμία αναμονή! Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Να εξασφαλιστεί η διαμονή των πληγέντων, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα στους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες της περιοχής, σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.
Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Υπογραμμίζει δε στην ανακοίνωση, ότι:

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα του λαού της περιοχής για να ζήσει στον τόπο του, για να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία του. Οι μέχρι τώρα μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, στον οργανωμένο αγώνα του».

Σημειώνεται, τέλος, ότι κλιμάκιο του ΚΚΕ βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, 14:49

Πηγή