Ειδήσεις

Η Ουάσινγκτον θα άρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, 05:17

Η αμερικανική πρωτεύουσα, μία από τις περιοχές με τα αυστηρότερα μέτρα κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, θα άρει από την επόμενη εβδομάδα την υποχρέωση χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε την Τρίτη η δήμαρχος της Ουάσιγκτον.

«Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, η Ουάσιγκτον θα άρει την υποχρέωση που βρίσκεται σε ισχύ για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους», είπε η Δημοκρατική δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, εντούτοις, θα μπορούν να συνεχίσουν να επιβάλουν τη χρήση της μάσκας και αυτή θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, τους βρεφικούς σταθμούς, τις βιβλιοθήκες, τους οίκους ευγηρίας όπως και σε ορισμένα δημόσια κτήρια.

Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ επέβαλε στα τέλη Ιουλίου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων Covid εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.

Η άρση της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας, ένα μέτρο που λαμβάνεται ενόψει του χειμώνα και πριν από τις εορτές, που οδηγούν συχνά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων, έρχεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τις συστάσεις των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Μάχης κατά των Ασθενειών (CDC).

Αν και ο αριθμό των μολύνσεων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί, τα CDC επισημαίνουν στον ιστότοπό τους ότι η Ουάσιγκτον παραμένει μια περιοχή όπου η κυκλοφορία του ιού παραμένει «σημαντική», με 572 μολύνσεις τις τελευταίες 7 ημέρες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, 05:18

Πηγή