Τεχνολογία

Το Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων


24 Jan Το Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων

Posted at 09:51h
in BUSINESS, INTERNET
by Soustas

Η Spotify απολύει το 6 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης σε ολόκληρη την εταιρεία, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Ek σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους. Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα χάσουν τη δουλειά τους δεν δόθηκε, αλλά η εταιρεία απασχολεί περίπου 9.800 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κερδών της. Επιπλέον, η διευθύντρια περιεχομένου Dawn Ostroff αποχωρεί στο πλαίσιο των αλλαγών, δήλωσε ο Ek.

Όπως και ο Sundar Pichai της Google, ο Ek δήλωσε ότι αναλαμβάνει “πλήρη ευθύνη για τις κινήσεις που μας οδήγησαν εδώ σήμερα”. Η εταιρεία θα παράσχει αποζημίωση 5 μηνών στους εργαζόμενους κατά μέσο όρο, μαζί με συσσωρευμένο και αχρησιμοποίητο χρόνο διακοπών, υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχώρησης, μεταναστευτική υποστήριξη και υποστήριξη καριέρας. Η πλειονότητα των εργαζομένων της Spotify εδρεύει στις ΗΠΑ, ακολουθούμενη από τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία “αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στην κορυφή”, αναθέτοντας τις εργασίες μηχανικής και προϊόντων στους νέους επικεφαλής προϊόντων και επικεφαλής επιχειρήσεων, δήλωσε ο Ek. “Αυτές οι αλλαγές θα μου επιτρέψουν να επιστρέψω στο κομμάτι όπου κάνω την καλύτερη δουλειά μου – να αφιερώνω περισσότερο χρόνο για να δουλεύω πάνω στο μέλλον της Spotify”.

Όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Spotify έχει επεκταθεί ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως στον τομέα του podcasting. Ξόδεψε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυα podcast, υπηρεσίες φιλοξενίας και εκπομπές όπως το The Joe Rogan Experience. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας οφείλεται στην επικεφαλής υπεύθυνη περιεχομένου Dawn Ostroff, η οποία αύξησε το περιεχόμενο των podcast κατά 40 φορές, σύμφωνα με την Ek. Στο πλαίσιο των αλλαγών, ωστόσο, θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η Spotify έρχεται να προστεθεί σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς που προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, εν μέρει λόγω της ύφεσης της οικονομίας και εν μέρει λόγω των προσλήψεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Microsoft, η Amazon, η Meta και η Google απέλυσαν συνολικά 51.000 υπαλλήλους. Από το 2020 έως το 2022, ωστόσο, οι εταιρείες αυτές προσέλαβαν πολύ περισσότερους υπαλλήλους από όσους απέλυσαν. Η ίδια η Spotify είχε 6.617 υπαλλήλους το 2021 και 9.800 ένα χρόνο αργότερα, πριν από τις απολύσεις.

 

Πηγή