Ειδήσεις

Δεν κλείνει το νοσοκομείο Ιεράπετρας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 23:58

«Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο Ιεράπετρας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, που το επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης (24/1), παρουσία κατοίκων της περιοχής και του προσωπικού που ζητούσαν να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό.

«Έχουμε ήδη εγκρίνει την αναβάθμιση των ΤΕΠ από το ταμείο ανάκαμψης», είπε η κ. Γκάγκα, ενώ για το ζήτημα της αλλαγής του χαρακτήρα του Νοσοκομείου δήλωσε ότι θα παραμείνει ως Γενικό Νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία λόγω του μέτρου που ίσχυε, μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις. «Γίνεται προσπάθεια να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται», είπε η Αν. Υπουργός.

Η αναπληρώτρια Υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι θα προκηρυχθούν θέσεις γιατρών για να καλύψουν τις αποχωρήσεις, ενώ ανέφερε ότι ο χάρτης υγείας είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας τόνισε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στον οργανισμό προκειμένου να γίνονται χημειοθεραπείες, ενώ ανέφερε ότι στη Βουλή αυτή την ώρα βρίσκεται σχέδιο, το οποίο εξετάζει διακομματική επιτροπή, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς που υπηρετούν στην Περιφέρεια με πρόβλεψη για κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

Επίσης συναντήθηκε με τον μοναδικό παθολόγο του Νοσοκομείου, που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες την παραίτηση του, μην μπορώντας, όπως δήλωσε, να ανταποκριθεί στο μεγάλο φόρτο εργασίας χωρίς βοήθεια.

Υπό την ασφυκτική πίεση του κόσμου που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο ζητώντας άμεσα να σταματήσει η υποβάθμιση του η κ. Γκάγκα συναντήθηκε με το διοικητή των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου, Μανώλη Ανδρεαδάκη, στελέχη του ιδρύματος και ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος. Την κ. Γκάγκα συνοδεύει ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Πηγή: cretapost.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 00:03

Πηγή