Τι είναι το Paypal, πως βάζω λεφτά και πως μεταφέρω χρήματα;
27 Oct Τι είναι το Paypal, πως βάζω λεφτά και πως μεταφέρω χρήματα;

Posted at 02:26h
in BUSINESS, INTERNET
by Notis P.

Τι είναι το Paypal, πως βάζω λεφτά και πως μεταφέρω χρήματα μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα θα απαντήσουμε στον οδηγό που ετοιμάσαμε παρακάτω.

Τι είναι το Paypal

Το PayPal δραστηριοποιείται στις online συναλλαγές για περισσότερο από μια δεκαετία. Είναι μια διαδικτυακή οικονομική υπηρεσία που σας επιτρέπει να πληρώνετε για αντικείμενα χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή διαδικτυακό λογαριασμό. Απλώς προσθέτετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας και όποτε πληρώνετε χρησιμοποιώντας το PayPal, μπορείτε να επιλέξετε με ποιες κάρτες ή λογαριασμούς να γίνεται η συναλλαγή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν ως τον προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής και αυτός θα χρησιμοποιηθεί εκτός εάν επιλέξετε κάτι διαφορετικό.

Φυσικά, πέρα από τις πληρωμές, μπορείτε και να δεχθείτε χρήματα μέσω του λογαριασμού σας. Τα χρήματα αυτά αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικός ας πορτοφόλι και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αγορές ή να τα «τραβήξετε» στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η αποστολή χρημάτων σε συγγενείς και φίλους γίνεται δωρεάν. Όπως και οι αναλήψεις στην τράπεζα, οι οποίες ωστόσο έχουν 4€ κράτηση, η οποία γίνεται από την εκάστοτε τράπεζα λόγω εισερχόμενου εμβάσματος. Ο λογαριασμός σας στο Paypal μπορεί να είναι τόσο προσωπικός όσο και επαγγελματικός, όπου ισχύουν διαφορετικά όρια στις πληρωμές που δέχεστε και στις αναλήψεις που πραγματοποιείτε.

Αν και συχνά το PayPal συνδέεται με το eBay, πρόκειται για δυο διαφορετικές υπηρεσίες. Ωστόσο το 2015, η εταιρεία ebay εξαγόρασε την Paypal, Κάτι που οδηγεί και στον συσχετισμό αυτό.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το PayPal;

Ενώ υπάρχουν πολλά διαδικτυακά συστήματα πληρωμών αυτές τις μέρες, όπως το Apple Pay και το Google Pay, το PayPal προσφέρει μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα που μπορεί να μην έχουν τα προαναφερόμενα..

Κατ ‘αρχάς, η ηλικία του σημαίνει ότι είναι μια καλά εδραιωμένη και ευρέως αποδεκτή, υπηρεσίες διαδικτυακών πληρωμών. Θα βρείτε την επιλογή πληρωμής μέσω PayPal σε χιλιάδες ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων οι οποίες δεν προσφέρουν Apple Pay ή άλλες ψηφιακές υπηρεσίες πληρωμών.

Οι εγγυήσεις που παρέχει η εταιρεία για την προστασία των αγοραστών, σας διασφαλίζει ότι θα λάβετε επιστροφή των χρημάτων σας εάν ένα στοιχείο που αγοράζετε στο διαδίκτυο δεν παραληφθεί ή δεν ταιριάζει με την περιγραφή του πωλητή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την αγορά ειδών στο eBay, όπου συνήθως δεν έχετε εγγυήσεις όπως στα κανονικά καταστήματα.

Άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Paypal είναι:

Μέγιστη ασφάλεια και κρυπτογράφηση των συναλλαγών.
Η καλύτερη δυνατή ισοτιμία μεταξύ διαφόρων νομισμάτων.
Εκτέλεση συναλλαγών άμεσα.
Δυνατότητα χρήσης από υπολογιστή, και συσκευές iPhone και Android.

 

Πως βάζω λεφτά στο Paypal

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, μιας και η PayPal συνεργάζεται με κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα. Καταρχήν χρειάζεστε έναν επιβεβαιωμένο λογαριασμό στο PayPal, να έχετε επιβεβαιώσει δηλαδή πιστωτική κάρτα και τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Μόλις κάνετε login, πηγαίνετε με τον κέρσορα στο Top Up και επιλέγετε την δεύτερη επιλογή από την λίστα που γράφει σε παρένθεση (takes a few days). Εκεί θα βρείτε τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να δώσετε κατά την αποστολή του εμβάσματος, είτε από τον γκισέ της τράπεζας είτε από το λογαριασμό στο e-banking της τράπεζας σας. Εμείς από ΕΤΕ το δοκιμάσαμε με επιτυχία.

Πως μεταφέρω χρήματα μέσω Paypal

Με το PayPal, μπορείτε να στείλετε χρήματα ή να κάνετε μια πληρωμή σε οποιονδήποτε διαθέτει email ή αριθμό κινητού τηλεφώνου και τα έχει καταχωρήσει στον λογαριασμό του.

 

Από υπολογιστή

 

Κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή και αίτημα στο επάνω μέρος της σελίδας.
Εισαγάγετε το όνομα του παραλήπτη, το όνομα χρήστη PayPal, τη διεύθυνση email ή τον αριθμό κινητού και κάντε κλικ στο Επόμενο.
Εισαγάγετε το ποσό, επιλέξτε το νόμισμα, προσθέστε μια σημείωση (εάν χρειάζεται) και κάντε κλικ στο Συνέχεια
Επιλέξτε “Πληρωμή για ένα αντικείμενο ή υπηρεσία” ή “Αποστολή σε έναν φίλο”.
Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής και κάντε κλικ στο Επόμενο.
Ελέγξτε τις πληροφορίες και κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή πληρωμής τώρα.

 

Μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων:

 

Πατήστε Αποστολή κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.
Εισαγάγετε το όνομα του παραλήπτη, το όνομα χρήστη PayPal, το email ή τον αριθμό κινητού.
Εισαγάγετε το ποσό, επιλέξτε το νόμισμα, προσθέστε μια σημείωση (εάν χρειάζεται) και πατήστε Επόμενο.
Επιλέξτε “Φίλοι και οικογένεια” ή “Αγαθά και υπηρεσίες” και πατήστε Επόμενο.
Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής και πατήστε Επόμενο.
Ελέγξτε τις πληροφορίες και πατήστε Αποστολή.

Η μεταφορά χρημάτων μέσω Paypal δεν θα διαρκέσει ούτε ένα λεπτό!

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τόσο μέσω της φόρμας επικοινωνίας όσο και γράφοντας το σχόλιό σας παρακάτω.

Like this:

Like Loading…Source link