Ειδήσεις

Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 20:23

«Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα των Ευελπίδων, τους οποίους πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας ονόμασε «Ευέλπιδες», εκείνους δηλαδή που ενσαρκώνουν τις ελπίδες του έθνους, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία με την ίδια τους τη ζωή, εάν χρειαστεί». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας» στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο υπαρχηγός ΓΕΑ υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Στρατού Ξηράς.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αντώνιος, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγγενείς των νέων ανθυπολοχαγών, απόστρατοι αξιωματικοί, καθώς και η εγγονή του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, η Ναταλία Ιωαννίδη.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 177 ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, δύο από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ένας από Αρμενία, ένας από Μολδαβία, ένας από Αλβανία και ένας από Σενεγάλη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 20:23

Πηγή