Ειδήσεις

Σοβαρές πλημμύρες στη νότια Ολλανδία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, 22:41

Χιλιάδες άνθρωποι στη νότια Ολλανδία καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες, καθώς οι ποταμοί της περιοχής βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερχείλισης.

Σε πόλεις και χωριά κατά μήκος του ποταμού Μεύση, στην επαρχία Limburg, οι Αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλημμυρίσουν τα σπίτια τους εντός των επόμενων ωρών.

Η στάθμη των υδάτων στον Μεύση και τον Ρουρ έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, ξεπερνώντας εκείνη που οδήγησε στις μεγάλες πλημμύρες του 1993 και του 1995.

In other news.. the south of the Netherlands is flooding and its absolutely wild ? pic.twitter.com/Q71ybiqEMn


— ash. (@RaisedDust) July 14, 2021

Στο Valkenburg, στο νότιο άκρο του Limburg, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και τη Γερμανία, τα νερά έχουν ήδη περικυκλώσει το κέντρο της πόλης.

Momenteel in #Valkenburg pic.twitter.com/GUHYW6NLPu


— jeremy (@jeremykartouw) July 14, 2021

Τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε. Σε πλάνα που τραβήχτηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται ένας ποταμός λάσπης να περνά ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

#Valkenburg pic.twitter.com/wFfImovul2


— jeremy (@jeremykartouw) July 14, 2021

Ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα επισκέφθηκαν το Valkenburg απόψε, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους κατοίκους.

Σε όλη την περιοχή έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και εκατοντάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

#valkenburg nu ook de klos. de #geul buiten zn oevers #L1 #1Limburg pic.twitter.com/kDrjjMbBzv


— Wouter Nelissen (@WouterL1) July 14, 2021

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα και η κατάσταση στην Ολλανδία θεωρείται λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με τη γειτονική Γερμανία όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι αγνοούνται.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, 22:44Πηγή