Τεχνολογία

Σημαντική ενημέρωση από την ACS για απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και SMS


07 Feb Σημαντική ενημέρωση από την ACS για απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και SMS

Posted at 16:27h
in INTERNET
by Soustas

Η ACS ενημερώνει για τις αυξημένες προσπάθειες απάτης που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, επηρεάζοντας τόσο τους πελάτες και συνεργάτες της, όσο και τους καταναλωτές γενικότερα, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων “ψαρέματος” (Phishing).

 

Τα παραπάνω μηνύματα επιτήδειων γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι προέρχονται από την ACS, χρησιμοποιώντας το λογότυπο και άλλα χαρακτηριστικά της εταιρείας, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και τη διενέργεια απάτης και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 

Μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (Phishing):

 

Τα ψευδή μηνύματα λειτουργούν ως εξής:

 

Έχουν σημαντική ομοιότητα με πραγματικά μηνύματα της ACS προς τους πελάτες της.
Αντιγράφουν το λογότυπο, τα χαρακτηριστικά και το ύφος των πραγματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Χρησιμοποιούν όρους που δημιουργούν εντύπωση κατεπείγοντος.
Ζητούν από το χρήστη να κατεβάσει ένα επισυναπτόμενο αρχείο ή να κάνει κλικ σε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link).

 

Απατηλά μηνύματα SMS (Smishing):

 

Οι απάτες μέσω SMS λειτουργούν ως εξής:

 

Ζητούν από το χρήστη να κάνει κλικ σε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο ή να καλέσει έναν αριθμό τηλεφώνου για επαλήθευση, ενημέρωση ή ενεργοποίηση λογαριασμού.

 

Σημειώνεται ότι η επίσημη επικοινωνία της ACS προέρχεται πάντα και μόνο από διευθύνσεις e-mail με κατάληξη “@acscourier.gr” ή από τον αποστολέα “ACS” στο κανάλι Viber “ACS Courier”.

 

Η ACS παρακαλεί τους πελάτες και συνεργάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν προσεκτικά τα εισερχόμενα μηνύματα και να ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες για τη διασφάλιση των προσωπικών τους στοιχείων.

 

Η χρήση της επωνυμίας και των σημάτων της ACS M.A.E.E. από τους αποστολείς των κακόβουλων  μηνυμάτων είναι παράνομη. Η ACS M.A.E.E. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της.

Πηγή