Ειδήσεις

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στα κόμματα μετά το επεισόδιο στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 08:36

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, μέσω ανακοινώσεων, προκάλεσε το επεισόδιο στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη, το βράδυ της Δευτέρας. Ο πρώην υπουργός από βήματος κατά τη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο εστίασε την ομιλία του στην υπόθεση Νovartis και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτό ανάγκασε τον προεδρεύοντα της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, να τον προειδοποιήσει να συνεχίσει την ομιλία εστιάζοντας στο προς συζήτηση θέμα, αλλιώς θα του κλείσει το μικρόφωνο. 

Τα μικρόφωνα έκλεισαν, ο κ. Πολάκης συνέχισε να μιλά και κατόπιν τούτου, ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση και δήλωσε ότι το θέμα πρέπει να το χειριστεί ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Ο πρώην υπουργός συνέχισε να μιλά για το θέμα της Novartis, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του ανακοινώσει ότι θα λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του.

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής.

Για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της ΝΔ έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση των δυο κομμάτων σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

 ΣΥΡΙΖΑ

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.

 Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

 Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.

 Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

Νέα Δημοκρατία

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

ΚΙΝΑΛ


«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

 

 

Πηγή