Ειδήσεις

«Ρεκόρ» μολύνσεων, ξεπέρασαν τις 40.000 άτομα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 12:40

 

Νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων Covid-19 στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα η ρουμανική κυβέρνηση, καθώς καταγράφθηκαν 40.018 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Παράλληλα, και οι νοσηλείες αυξάνονται δραματικά, καθώς η χώρα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Ως γνωστόν, η Ρουμανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με τον λιγότερο εμβολιασμένο πληθυσμό, μετά τη Βουλγαρία. Πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 41% του πληθυσμού, κάτι που αντανακλά τη δυσπιστία στους κρατικούς θεσμούς και την κακή εμβολιαστική εκπαίδευση.

Χθες, Δευτέρα, υπήρχαν 903 ασθενείς με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας σ’ όλη τη χώρα, το 84% των οποίων δεν είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Παρότι ο αριθμός των νοσηλειών αυξάνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί κατά την κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν τα νοσοκομεία είχαν κορεστεί και η Ρουμανία ήταν πρώτη στον παγκόσμιο κατάλογο με τους θανάτους από το νέο κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Ενενήντα πέντε άνθρωποι πέθαναν από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ενώ συνολικά η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.122 ανθρώπους.

Από σήμερα η Ρουμανία κατήργησε την απαίτηση από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον είναι εμβολιασμένοι, ή έχουν απόδειξη ότι ανέρρωσαν από την Covid-19 ή μπορούν να παράσχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ανεξάρτητα από το πού έρχονται.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 12:46

Πηγή