Πρόεδρος των ΚΤΕΛ: Βάζουμε δέματα από την επαρχία για το Πάσχα ακόμα και στις θέσεις


Η δραματική μείωση των δρομολογίων που κάνουν καθημερινά τα υπεραστικά λεωφορεία έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να βάζουν οι οδηγοί δέματα από την επαρχία, ενόψει του Πάσχα, ακόμα και στις θέσεις των επιβατών, που σε μεγάλο ποσοστό είναι άδειες, αποκάλυψε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ και πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κηφισού Σοφοκλής Φάτσιος.
Με αφορμή τις φωτογραφίες, που δημοσίευσε το protothema.gr , με συνωστισμό ανθρώπων, να παραλαμβάνουν δεκάδες πακέτα από την επαρχία τη Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Φάτσιος επισήμανε ότι δεν υπάρχει αύξηση, αλλά η κίνηση αυτή κάποιες στιγμές της ημέρας οφείλεται στο γεγονός ότι από τα 232 δρομολόγια που είχε καθημερινά το ΚΤΕΛ Κηφισού με την επαρχία, τώρα έχει πλέον μόνο 12 και άρα τα πακέτα μαζεύονται σε αυτά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το Αγρίνιο είχε 20 δρομολόγια και τώρα μόνο 2, τα Γιάννενα από 16 έμειναν μόνο με ένα δρομολόγιο, η δε Πάτρα από 18, περιορίζεται σε δύο πια. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολύ περισσότερα σημείωσε, προσθέτοντας ότι και η επιβατική κίνηση είναι επίσης πεσμένη θεαματικά, με πέντε έξι ανθρώπους σε κάθε λεωφορείο. «Ο κόσμος έχει πειθαρχήσει στα μέτρα και δεν μετακινείται» επισήμανε.
Σε κάθε δρομολόγιο έρχονται ακόμα και 100 δέματα και επειδή δεν έχει επιβάτες, παίρνει και πάνω, στις θέσεις, σημείωσε ο κ. Φάτσιος, συμπληρώνοντας ότι η μεταφορά κοστίζει τους πελάτες μόλις 5 ευρώ το μεγάλο πακέτο.
Αναφερόμενος δε στο πλήγμα που έχει υποστεί το ΚΤΕΛ ο κ. Φάτσιος είπε χαρακτηριστικά ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι εισπράξεις ήταν 18,5 εκατομμύρια ευρώ και το αντίστοιχο φέτος μόλις 2,8 εκατομμύρια ευρώ!

The post Πρόεδρος των ΚΤΕΛ: Βάζουμε δέματα από την επαρχία για το Πάσχα ακόμα και στις θέσεις appeared first on Enimerosi24.Source link