Τεχνολογία

Πρόγραμμα Επιτάχυνσης για επιχειρήσεις στον τομέα των βιοεπιστημών


11 Apr Πρόγραμμα Επιτάχυνσης για επιχειρήσεις στον τομέα των βιοεπιστημών

Posted at 13:58h
in BUSINESS
by Soustas

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το HBio, το μεγαλύτερο Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, υποστηρίζεται από την AbbVie και τελεί υπό την αιγίδα του Elevate Greece

 

Με στόχο να γράψει την επόμενη ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας παρουσιάστηκε το «HBio Innovation Lab – powered by AbbVie», ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιοεπιστημών, στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) του ΕΒΕΑ.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου του 2023, με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών, οι οποίες παρουσιάζουν δυναμική εξωστρέφειας και προοπτική ανάπτυξης. Οι επωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση από Έλληνες και διεθνείς εισηγητές, καθώς και έμπειρα στελέχη της αγοράς, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδια εξωστρέφειας και ανάπτυξης για να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, κα. Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η AbbVie στηρίζει ενεργά το HBio Innovation Lab, καθώς με τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό έχουμε πολλά κοινά. Στην AbbVie, επενδύουμε στην καινοτομία για να αναπτύξουμε θεραπείες για απειλητικές ασθένειες. Θεραπείες που απαιτούν πολλά στάδια έρευνας και ανάπτυξης, κλινικών δοκιμών και διαδικασιών πριν διατεθούν στην αγορά και φτάσουν στον ασθενή. Το ταξίδι κάθε νέας θεραπείας μέχρι τον τελικό της προορισμό είναι παρόμοιο με το ταξίδι της κάθε καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας που θα επιταχυνθεί στο Innovation Lab και έχει στόχο να βγει στις αγορές».

Η Πρόεδρος του Hellenic BioCluster, κα. Ιωάννα Κούκλη, πρόσθεσε: «Στόχος του HBio Cluster είναι η ανάπτυξη του τομέα των βιοεπιστημών και της συναφούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Άρα είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την επιτάχυνση και ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων, με νέες ικανότητες και δυνατότητες, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί, να συμμετάσχουν σε συνεργατικά έργα και να βρουν νέες ευκαιρίες για χρηματοδότηση. Σε αυτή την προσπάθεια, είναι καταλυτικό να έχουμε αρωγούς εταίρους από τη φαρμακευτική και βιοτεχνολογική βιομηχανία με σημαντική πολυετή παρουσία στην αγορά, όπως είναι η AbbVie, οι οποίες προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος προς την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη για καινοτόμες επιχειρήσεις. Σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Elevate Greece ΑΕ, νέος φορέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που παρέχει μια αξιόπιστη πηγή πληροφορίας και ένα δίαυλο επικοινωνίας με το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας».

Στο Πρόγραμμα θα λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση οι επιχειρήσεις:

Anacalypsis Therapeutics, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και βιοδεικτών για ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
Biomedcode Hellas SA, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη προκλινικών εργαστηριακών προτύπων.
Genosophy, η οποία έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα για την αξιοποίηση της γενετικής πληροφορίας με στόχο την αποτελεσματικότερη παρέμβαση σε πολυπαραγοντικά νοσήματα.
Protavio, η οποία είναι μια βιοτεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη βιοδεικτών.
Tinnitaid, η οποία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά που φέρνει τη θεραπεία επανεκπαίδευσης εμβοών σε οποιαδήποτε συσκευή, για ασθενείς με εμβοές και ήπια απώλεια ακοής ή φυσιολογική ακοή.
Purposeful, η οποία αναζητά θεραπείες για σπάνιες ασθένειες, μέσω της επανατοποθέτησης φαρμάκων.
Luca, η οποία ειδικεύεται στον έλεγχο ψυχικής υγείας και στην ταυτοποίηση συμπτωμάτων για αθλητές.
Pharmagnose SA, η οποία παρέχει υπηρεσίες υψηλής έρευνας στον τομέα των βιοδραστικών φυσικών προϊόντων.
ABCureD, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων διαγνωστικών τεστ για τη διάγνωση του προδιαβήτη και την πρόβλεψη και παρακολούθηση του διαβήτη τύπου 2.
Pleioflow, η οποία αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για την πρόληψη νεφρικής ανεπάρκειας σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

 

Οι επωφελούμενες εταιρείες θα παρουσιάσουν τα σχέδια εξωστρέφειας που θα αναπτύξουν στο πλαίσιο του Προγράμματος, στο 3rd Hellenic Biocluster Forum που διοργανώνει το ΗBio τον Ιούνιο 2023 (15-17/6).

Πηγή