Τεχνολογία

Προσβάσιμα σπίτια σε όλους μέσω της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας της LG


11 Apr Προσβάσιμα σπίτια σε όλους μέσω της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας της LG

Posted at 14:12h
in LIFE TECH, TECH STUFF
by Soustas

Η LG Electronics Ελλάς είναι γνωστή για την πρωτοποριακή τεχνολογία της και κάθε χρόνο δημιουργεί προϊόντα με γνώμονα να προσφέρει Καλύτερη Ζωή για Όλους. Με χρήσιμες λειτουργίες όπως η φωνητική ενεργοποίηση, η καθολική σχεδίαση και η συνδεσιμότητα AI, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται καθημερινά μπορούν να ενσωματώσουν υποστηρικτική τεχνολογία.

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται υποστηρικτική τεχνολογία για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για τις δικές τους ανάγκες. Η υποστηρικτική τεχνολογία μπορεί να συμπεριλαμβάνει από αναπηρικά αμαξίδια μέχρι λογισμικά που ενεργοποιούνται με τη φωνή, σε συσκευές που βοηθούν τους ανθρώπους στο σπίτι, στη δουλειά ή ακόμα και σε εξωτερικά περιβάλλοντα. Εκτός από τα έξυπνα ηχεία, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τη δύναμη του λόγου για να ελέγξουν οικιακές συσκευές, smartphone, συσκευές ψυχαγωγίας και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Το LG Magic Remote είναι μια μορφή υποστηρικτικής τεχνολογίας που αποδεικνύει το πώς η φωνητική εντολή κάνει τη ζωή ευκολότερη. Η συγκεκριμένη λύση επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κέντρο ψυχαγωγίας χρησιμοποιώντας τη φωνή για να αλληλοεπιδράσει με πολλά προϊόντα ταυτόχρονα. Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει κάτι με μια λέξη-κλειδί, να μιλήσει με τη συσκευή και εκείνη να ολοκληρώσει την εντολή. Αντίστοιχα, οι ηχητικές ειδοποιήσεις διασφαλίζουν ότι ο χρήστης μπορεί να ακούει πότε έχει τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων ή να ενημερωθεί μέσω φωνητικού μηνύματος στο τηλέφωνο ότι ο φούρνος έχει κρυώσει. Είναι σημαντικό το ότι οι ηχητικές ειδοποιήσεις επιτρέπουν σε άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν ελεύθερα συσκευές και εφαρμογές, καθώς και να παραμείνουν οργανωμένοι αντιστοιχίζοντας διαφορετικούς ήχους για κάθε συσκευή ή τύπο ειδοποίησης.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει κάνει πιο απλό από ποτέ τον έλεγχο πολλαπλών συσκευών στο σπίτι. Έτσι, οι διαφορετικές μορφές υποστηρικτικής τεχνολογίας συνδέονται, συνεργάζονται και «επικοινωνούν» μεταξύ τους, μαθαίνοντας νέα πράγματα για τα αντικείμενα που αλληλοεπιδρούν και τη συμπεριφορά των χρηστών. Για παράδειγμα, τα έξυπνα πλυντήρια χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσουν το βάρος και την απαλότητα των ρούχων. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν αυτόματα το σωστό πρόγραμμα, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια με κάθε πλύση.

Οποιοσδήποτε διαθέτει ένα smartphone ή tablet μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει εκατοντάδες άλλες συσκευές με ένα πάτημα της οθόνης ή μια σύντομη φωνητική εντολή, με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής. Για ορισμένες συσκευές, μπορεί απλά να συγχρονίσει το τηλέφωνό του με οποιονδήποτε αριθμό συσκευών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή LG ThinQ. Αυτή συγκεντρώνει όλες τις συμβατές AI συσκευές σε ένα hub και αντί ο χρήστης να εναλλάσσεται μεταξύ των συσκευών για να τις ελέγξει, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, χρησιμοποιώντας το κινητό ως χειριστήριο.

Τα χαρακτηριστικά αφής κάνουν εφικτή τη χρήση των χεριών για αλληλοεπίδραση με τις συσκευές. Τα σύμβολα που υποδεικνύουν τον σκοπό του κουμπιού είναι παραδείγματα αυτού του τύπου υποστηρικτικής τεχνολογίας. Η γραφή Braille και οι διακριτές υφές είναι άλλα δημοφιλή χαρακτηριστικά αφής. Τα χαρακτηριστικά αφής μπορούν να είναι επίσης ψηφιακά και δυναμικά, όπως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα έξυπνα ψυγεία InstaView. Με δυο χτυπήματα, ο χρήστης μπορεί να δει το εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίξει την πόρτα.

Η έννοια του καθολικού σχεδιασμού περιλαμβάνει την ανάπτυξη προϊόντων που είναι κατάλληλα για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τις ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο. Το πλυντήριο LG SideKick™ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα υποστηρικτικής τεχνολογίας. Οι μικρές προσαρμογές, όπως η πρόσβαση με χαμηλή απόσταση, μπορούν να απαλλάξουν από το άγχος των καθημερινών εργασιών τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου ή άλλα άτομα με σωματική αναπηρία. Οι ειδικοί ανάπτυξης της LG εργάζονται επίσης σε έναν δείκτη προσβασιμότητας. Αυτό το πρότυπο μέτρησης θα βοηθήσει τους καταναλωτές να αξιολογήσουν γρήγορα την προσβασιμότητα των διαφόρων προϊόντων.

Τα χαρακτηριστικά υποστηρικτικής τεχνολογίας θα πρέπει να προσφέρουν διαφορετικές επιλογές λειτουργίας. Η ύπαρξη ελέγχων και ειδοποιήσεων που λειτουργούν για όλους σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία του στο σπίτι του. Οι ηχητικές ειδοποιήσεις, ο φωνητικός έλεγχος , οι οπτικές ειδοποιήσεις και οι δείκτες επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να χρησιμοποιούν όλα τα προϊόντα που έχουν επιλέξει και να δημιουργήσουν ένα βολικό, άνετο και προσβάσιμο σπίτι και η LG συμβάλλει στη δημιουργία κατοικιών και επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς.

Life’s Good!

Πηγή