Ειδήσεις

Παγκόσμιος διαγωνισμός ανάλυσης δεδομένων από την EY


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 14:14

Την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού ανάλυσης δεδομένων Open Science Data Challenge ανακοίνωσε η EY. Εφέτος, οι συμμετέχοντες, με συμμάχους την ψηφιακή τεχνολογία και την επιστήμη δεδομένων, καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πείνας παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια του Better Working World Data Challenge και απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίων, νέους επαγγελματίες, καθώς και εργαζόμενους της EY, στο πλαίσιο της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού της EY να καινοτομεί και να αξιοποιεί την τεχνολογία για να επιλύσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.

Οι συμμετέχοντες του Open Science Data Challenge, αξιοποιώντας δεδομένα από το Planetary Computer της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από ραντάρ και οπτικούς δορυφόρους, καθώς και δεδομένα για τον καιρό από το TerraClimate, καλούνται να δημιουργήσουν εργαλεία για τον εντοπισμό βιώσιμων καλλιεργειών ρυζιού στο Βιετνάμ και την πρόβλεψη της απόδοσής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Βιετνάμ δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, καθώς είναι από τις πιο εκτεθειμένες στην κλιματική αλλαγή χώρες, ενώ οι κάτοικοί της λαμβάνουν περισσότερες από τις μισές συνολικές θερμίδες τους από το ρύζι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ρύζι αποτελεί τη βασική τροφή για περισσότερα από τέσσερα δισ. ανθρώπους, ωστόσο, η διαθέσιμη για καλλιέργεια γη αλλά και οι ρυθμοί αύξησης της απόδοσης της παραγωγής μειώνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι φοιτητές και επαγγελματίες, μπορούν να μάθουν περισσότερα για τον διαγωνισμό, να εγγραφούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα challenge.ey.com. Οι νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού θα κερδίσουν έως και 4.000 δολάρια.

Μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου διαγωνισμού, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και ένας επιμέρους διαγωνισμός για τις ελληνικές συμμετοχές. Οι διακριθέντες υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τις διαδικασίες της ΕΥ, για την πλήρωση έως και πέντε θέσεων στο Κέντρο Αριστείας Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της EY Ελλάδος, που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και αναλαμβάνει έργα σε περισσότερα από 30 κράτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 14:14

Πηγή