Ειδήσεις

Πέθανε ο σκηνοθέτης Απόστολος Τσιτσούλης


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, 13:17

Πέθανε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης της ΕΡΤ3, Απόστολος Τσιτσούλης. σε ηλικία 60 ετών.

Είχε σπουδάσει σκηνοθέτης τηλεόρασης στην ΕΣΣΔ και είχε σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ.

Βρέθηκε νεκρός από τον γιο του, στο δωμάτιο που κοιμόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες μέρες από μια ίωση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη.

Mε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Απόστολου Τσιτσούλη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε για τον ξαφνικό χαμό του σκηνοθέτη Απόστολου Τσιτσούλη» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ο Απόστολος Τσιτσούλης ήταν σκηνοθέτης τηλεόρασης και κινηματογράφου, σεναριογράφος. Εργάστηκε επί χρόνια ως σκηνοθέτης στην ΕΤ3. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου στην ΕΣΣΔ και ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού στην “Ιστορία και Κριτική των Καλών Τεχνών” από το ίδιο ίδρυμα. Βραβεύτηκε το 1999 για την ταινία “Αρχαιολογική Σκαπάνη: Αμφίπολη”.

Υπήρξε υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 2019. Βοήθησε, όποτε του ζητήθηκε, με την καλλιτεχνική του άποψη και τις τεχνικές του γνώσεις για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραγωγές που έκανε το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη ενώ ήταν ο σκηνοθέτης σε όλες τις ομιλίες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ3 στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και του οικείους του».

 


 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, 13:17

Πηγή