Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί τον Πάνο Παπαδόπουλο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, 13:26

Το έργο σταθμός του Ρ. Ατάιντε, σε μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής, έρχεται από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.

Η παράσταση θα προσπαθήσει να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένανέοαισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασικό κείμενο, της «Δεσποινίδος Μαργαρίτας».

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1973 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, οι παραστάσεις απαγορεύτηκαν από τις Αρχές, το κείμενο πέρασε από λογοκρισία και ξαναπαίχτηκε, αφού επιβλήθηκαν περικοπές.

Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.

Τον κεντρικό ρόλο της περίφημης ηρωίδας του Ατάιντε , αναλαμβάνει στη νέα εκδοχή της παράστασης, ο Πάνος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας έτσι με τον Γιώργο Παπαγεωργίου τη δημιουργική τους συνεργασία που ξεκίνησε στο παρελθόν με τον “Επιθεωρητή” του Ν. Γκόγκολ, παράσταση σταθμό της Goo Theater Company.

Τη ζωντανή μουσική ερμηνεύουν τα αδέρφια Λατουσάκη. Ο Γιάννης και ο Μιχάλης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Διασκευή: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Φωτογραφίες, Video: Χρήστος Συμεωνίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης

Παίζουν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης

Έναρξη:

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Έως Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη: 21:15

Τιμές εισιτηρίων:

15€ γενική είσοδος, 12€ μειωμένο   

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται

https://www.viva.gr/tickets/theater/mpainei-i-despoinis-margarita/

 

 

 

Πηγή