Τεχνολογία

Οι ambassadors της σειράς Z by HP δημιουργούν ένα μουσικό βίντεο


20 Mar Οι ambassadors της σειράς Z by HP δημιουργούν ένα μουσικό βίντεο

Posted at 12:22h
in INTERNET
by Soustas

 Τι συμβαίνει όταν προσκαλείς πέντε από τους πιο καινοτόμους διεθνείς ψηφιακούς καλλιτέχνες, εξοπλισμένους με ισχυρά workstations Z by HP, να συνεργαστούν γύρω από ένα χορευτικό τραγούδι του Alt-Pop γερμανικού ροκ ντουέτου Milky Chance;

Θα απολαύσετε το “Synchronize”, ένα φανταστικό ταξίδι στα πολύχρωμα μυαλά των παγκόσμιων ambassadors της Z by HP, στους οποίους παρέχονται προϊόντα από την HP και περιλαμβάνουν τους Orlando Arocena, Bradley G Munkowitz aka GMUNK, Nidia Dias, Jody MacDonald και Rik Oostenbroek, οι οποίοι εμπνέονται από τους ήχους του κιθαρίστα/ τραγουδιστή Clemens Rehbein και του μπασίστα/κρουστών Phillipp Dausch, γνωστών και ως Milky Chance.

Η σειρά Z by HP προκάλεσε για πρώτη φορά τους παγκόσμιους ambassadors της να γεφυρώσουν τα γεωγραφικά χάσματα το 2021 στην παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “The Living System”, χρησιμοποιώντας την προηγούμενη γενιά των desktop workstations για να εξελίξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες. Σε αυτή τη δεύτερη προσπάθεια,την  “CoCreated: The Story of a Mixed-Media Music Video Collaboration”, αυτοί οι εκπληκτικοί καλλιτέχνες κλήθηκαν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, ενώ πειραματιζόντουσαν με αναδυόμενα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, πραγματικού χρόνου και προσομοίωσης για την παραγωγή ενός μουσικού βίντεο με πολλαπλές φωνές και ένα μοναδικό όραμα.

 

Το βίντεο παρασύρει τον θεατή σε μια βόλτα μέσα από οπτικά εφέ, τα οποία συγχρονίζονται για να αναδείξουν τον ρυθμό του κομματιού. Οι σκηνές συγχωνεύονται και μεταμορφώνονται η μία στην άλλη, με καταπράσινα τοπία που απαθανατίστηκαν στην Ινδία από τον Jody, αλληλουχία σε πραγματικό χρόνο από τη Nidia, πολύχρωμες περιστρεφόμενες προσομοιώσεις σύννεφων από τον GMUNK, ζωντανές αιωρούμενες σφαίρες από τον Rik και μια vector art αφίσα από τον Orlando που αντλεί έμπνευση από τη συνεισφορά κάθε ambassador. Οι εντυπωσιακές εικόνες δημιουργήθηκαν με τη χρήση 3D προσομοιώσεων και προσαρμοσμένων στοιχείων, που κατασκευάστηκαν με τη χρήση εργαλείων 3D σε πραγματικό χρόνο και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι περιλαμβάνουν το EmberGen της JangaFX, το Stable Diffusion της Stability AI, το Maya της Autodesk, το Cinema 4D της Maxon, το SideFX Houdini, το Adobe Creative Cloud, το Unreal Engine της Epic Games και το VideoAI της Topaz Labs. Οι απαιτήσεις των δεδομένων για τη συγκέντρωση αυτού του έργου και την ενεργοποίηση υψηλών επιπέδων δημιουργικής συνεργασίας και επανάληψης απαιτούσαν τις αυστηρές επιδόσεις και τις ισχυρές δυνατότητες που υποστηρίζονται από τη σειρά Z workstations.

«Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με visual καλλιτέχνες, αλλά ποτέ με τόσους πολλούς ταυτόχρονα. Θέλαμε να αφήσουμε τους ambassadors ελεύθερους να αυτοσχεδιάσουν, οπότε προσπαθήσαμε να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά τους και τους εμπιστευτήκαμε να φτιάξουν κάτι σπουδαίο μόλις μοιράστηκαν την αρχική προσέγγιση. Το “Synchronize” είναι το αγαπημένο των θαυμαστών μας από τότε που κυκλοφόρησε, οπότε πιστεύουμε ότι θα ενθουσιαστούν μόλις δουν μια νέα οπτική ερμηνεία αυτού του τραγουδιού. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπουμε πώς οι διάφοροι καλλιτέχνες ερμήνευσαν το τραγούδι και πώς όλα συνδυάστηκαν στο τέλος. Νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο και ελπίζουμε να αρέσει σε όλους όσο και σε εμάς», δήλωσε ο Clemens Rehbein των Milky Chance.

«Το παγκόσμιο πρόγραμμα των ambassadors μας συνεργάζεται με κορυφαίους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες για να διευρύνουν τα όρια της τέχνης τους. Η συνεργασία με τους Milky Chance για τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο που συγκεντρώθηκε από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τα όρια», δήλωσε ο Jim Nottingham, SVP & Division President, Advanced Compute Solutions, της HP. «Είναι projects σαν αυτά και η εξέλιξη των εργαλείων των καλλιτεχνών στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της προσομοίωσης και των γραφικών πραγματικού χρόνου που εμπνέουν την ομάδα μας να διευρύνει τα όρια και να προσφέρει πιο ισχυρές και καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις».

Πηγή