Τεχνολογία

Συνεργασία LG και USERFUL για τη δημιουργία λύσης AV-OVER-IP, που βασίζεται σε software, για εταιρική χρήση


22 Feb Συνεργασία LG και USERFUL για τη δημιουργία λύσης AV-OVER-IP, που βασίζεται σε software, για εταιρική χρήση

Posted at 18:14h
in BUSINESS, SOFTWARE
by Soustas

Το τμήμα Business Solutions Europe της LG Electronics (LG) και η καναδική εταιρεία software Userful εισάγουν μια ολιστική λύση AV-over-IP, η οποία ορίζεται από software και που συνδυάζει την πλατφόρμα Visual Networking της Userful με την πλατφόρμα webOS Signage™ της LG, ώστε να βελτιστοποιεί τα δίκτυα προβολής για αίθουσες ελέγχου, ψηφιακά δίκτυα σήμανσης, εταιρική σήμανση και video walls. Αυτή η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει την πιο πρόσφατη προσπάθεια της LG στο πλαίσιο του οράματος να χτίσει ισχυρές σχέσεις μεταξύ των συνεργατών της, προσφέροντας έτσι λύσεις επόμενης γενιάς στον καταναλωτή.

 

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας Userful και LG, ψηφιοποιημένες επιχειρήσεις, σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, μπορούν τώρα να αναπτύξουν υπηρεσίες διαχείρισης IT από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή σε οθόνες webOS με προηγμένες δυνατότητες streaming, ευελιξία στην εφαρμογή τους και υψηλή ασφάλεια επιπέδου NIST. Είτε πρόκειται για την παροχή άμεσου βίντεο και δεδομένων μέσω πρωτοκόλλων streaming σε πραγματικό χρόνο (RTSP) για αίθουσες ελέγχου, είτε για τη διαχείριση περιεχομένου 8K σε εκατοντάδες οθόνες, οι υπεύθυνοι υλοποίησης εγκατάστασης και οι τελικοί χρήστες μπορούν να αναμένουν να απολαύσουν μια ισχυρή, βελτιωμένη εμπειρία διαχείρισης δικτύου προβολής με την πλατφόρμα Userful και τις οθόνες LG.

 

Σύμφωνα με τον Harri Ekholm, αντιπρόεδρο πωλήσεων της LG Electronics Business Solutions Europe, η συμμαχία θα οδηγήσει στο μέλλον της διαχείρισης δικτύων προβολής, την κατάλληλη στιγμή ώστε να βοηθήσει τους χρήστες/ συνεργάτες υλοποίησης και τις ψηφιοποιημένες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την εκθετική ανάπτυξη που προβλέπεται για την AV-over-IP τεχνολογία τα επόμενα πέντε χρόνια. «Μαζί, η LG και η Userful έχουν δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου προβολής που μπορεί να απλοποιήσει και να ενδυναμώσει τις εγκαταστάσεις της LG για να επιτρέψει την ασφάλεια, την ταχύτητα παράδοσης περιεχομένου και την ευελιξία στην παράδοση και αναπαραγωγή περιεχομένου», δήλωσε ο Harri Ekholm.

 

«Με την επιτάχυνση των νέων υπηρεσιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, υπάρχει σαφής ανάγκη για μια κεντρική πλατφόρμα για τη διαχείριση των οπτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με δεδομένα, IoT και AI», πρόσθεσε ο Ekholm. «Η πλατφόρμα του Userful που ορίζεται από software, ενσωματώνει μοναδικά όλα αυτά και τα παραδίδει μέσω ιδιωτικών/ δημόσιων cloud servers σε οθόνες webOS signage, βελτιστοποιημένες κατάλληλα για το δίκτυο,  επιτρέποντας έτσι την ύπαρξη υπηρεσιών AV σε έναν ολόκληρο οργανισμό».

 

Οι εταιρείες αναγνώρισαν από κοινού το δυναμικό ανάπτυξης της τεχνολογίας AV-over-IP το 2019 και άρχισαν να αναπτύσσουν μια προσαρμοσμένη, ελαφριά λύση software που τρέχει πάνω στην πλατφόρμα webOS Signage της LG για οθόνες LED, εστιάζοντας στην απλότητα, την αξιοπιστία, την ευελιξία και την ασφάλεια. Σύμφωνα με τη Userful, η πλατφόρμα που προκύπτει αναμένεται να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους hardware και εξοικονόμιση ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

 

Η δυνητική ανάπτυξη της αγοράς είναι τεράστια, με εφαρμογές που κυμαίνονται από οθόνες υψηλής παραγωγικής σημασίας και δίκτυα ψηφιακής σήμανσης σε ολόκληρη την επιχείρηση, έως εταιρικά video walls σε λόμπι και μεγάλες οθόνες σε αίθουσες συνεδριάσεων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Maia Research, η αγορά AV-over-IP είναι έτοιμη να αυξηθεί από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027, με το 85% της ανάπτυξης να αναμένεται στους τομείς των επιχειρήσεων, του κράτους και της εκπαίδευσης, τοποθετώντας τη λύση LG-Userful στην ιδανική θέση ώστε να καλύψει τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί για βελτιώσεις δικτύου προβολής και βελτιωμένες δυνατότητες.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Userful, John Marshall, επαίνεσε τη σκληρή δουλειά και των δύο εταιρειών και σημείωσε ότι άλλοι κατασκευαστές οθονών δεν κατάφεραν να εναρμονιστούν με το επίπεδο ενσωμάτωσης λογισμικού που επιδεικνύει η LG, καθιστώντας αυτή τη συμμαχία ακόμα πιο πολύτιμη και μοναδική.

 

«Ο κλάδος υποτιμά τη δυσκολία βελτιστοποίησης των παραδοσιακών προϊόντων AV για ένα περιβάλλον IT, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις διανομής δικτύου και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών εφαρμογών», δήλωσε ο Marshall. «Η βιομηχανία AV έχει συνεργαστεί παλαιότερα με κωδικοποιητές NAB και πρότυπα AV, εστιάζοντας στην υψηλότερη ποιότητα AV έναντι της καλωδιακής τεχνολογίας HDMI – η προσθήκη δικτύων πολλαπλών πρωτοκόλλων είναι μια εντελώς νέα πρόκληση. Το γεγονός ότι η LG ήταν σε θέση να ενσωματώσει τέτοια πρωτόκολλα IT στο βασικό firmware της, στον πυρήνα του λογισμικού της, είναι παραπάνω από εντυπωσιακό. Με απλά λόγια, αυτή η λύση απλοποιεί τη δουλειά του IT και μπορεί να μειώσει την πολυπλοκότητα εγκατάστασης και συντήρησης».

 

Εκτός από την LG, η Userful συνεργάστηκε με άλλους κατασκευαστές οθονών «οι οποίοι δεν πέτυχαν μια τόσο εξελιγμένη ενσωμάτωση των προτύπων IT στο firmware τους», δήλωσε ο Marshall. «Τέτοιου τύπου εξελίξεις έκανα ακόμα πιο εμφανή τη διαφορά μεταξύ των κατασκευαστών οθονών χαμηλού κόστους και των εκσυγχρονισμένων οθονών, έτοιμων για IT που ταιριάζουν στις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την συνεργασία που θα μας βοηθήσει να πρωτοστατήσουμε στον κλάδο και να προσφέρουμε νέες λύσεις για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων».

Πηγή