Διάφορα

Μπλακ άουτ σε Λονδίνο και νότια Βρετανία


Χάος στις συγκοινωνίες

Επηρεάστηκαν αεροπορικές μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αλλά και η κίνηση στους δρόμους

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας των εκταταμένων διακοπών ρεύματος, με τις σκηνές χάους να γίνονται αισθητές στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς η ταλαιπωρία για τους επιβάτες συγκοινωνιών είναι τεράστια ενώ στο δρόμο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω μη λειτουργίας φαναριών.

Από το μπλακ άουτ επηρεάστηκαν αεροπορικές μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αλλά και η κίνηση στους δρόμους από φανάρια που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Μηνύματα που φτάνουν από εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Λονδίνου, της νοτιανατολικής και νοτιοδυτικής Βρετανίας, του Μίντλαντς και της Ουαλίας επιβεβαίνουν την απώλεια ρεύματος σε πολλές περιοχές, εξαιτίας σφάλματος του Εθνικού Δικτύου.

«Γνωρίζουμε για τις διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν μεγάλα τμήματα του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Βρετανίας. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας σφάλματος στο Εθνικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι καταναλωτές μας» σημείωσε με ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία UK Power Networks.

Kαθυστερήσεις παρουσιάζουν δρομολόγια μετρό στο Λονδίνο, με την ταλαιπωρία να είναι τεράστια για τους επιβάτες. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται πολλά φανάρια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται, ακόμη, και στη Βορειοανατολική Βρετανία.

Το πρόβλημα παρουσίαστηκε και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νιουκάσλ, όπως και στο Τσεσάιρ.

Σάλος έχει προκληθεί στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να αναρτούν βίντεο όπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του μπλακ άουτ. Το αλαλούμ επικρατεί σε πολλές γραμμές του μετρό, τη στιγμή που οι κυλιόμενες σκάλες βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Ως έκτακτη είδηση παρουσίαζεται το μπλακ άουτ στη Βρετανία, στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Breaking: @UKPowerNetworks says large parts of London and the South East, as well as parts of the Midlands, are without electricity after a #powercut – affecting train services and traffic lights.

Follow the latest here: https://t.co/aaxWYz2kK7 pic.twitter.com/Ls0pdrXJHO

— Sky News (@SkyNews) August 9, 2019

Welcome to Clapham Junction #powercut pic.twitter.com/sPppOOqRge

— Steph (@stefidoo) August 9, 2019

Chaos on the Victoria Line. The line is down and Vauxhall Station is shut. Power cuts in London pic.twitter.com/FaVc62cm3l

— Turkish Football (@Turkish_Futbol1) August 9, 2019

Πηγή: protothema.gr

The post Μπλακ άουτ σε Λονδίνο και νότια Βρετανία appeared first on Enimerosi24.Source link