Κομισιόν: 4,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας


 

Πρόταση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής έρευνας στην Ευρώπη παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ΕΕ να προωθήσει και να ενθαρρύνει την ελευθερία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, θα δοθεί χρηματοδοτική στήριξη για τρεις δράσεις.
Η πρώτη πρωτοβουλία έχει στόχο τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού αντίδρασης σε παραβιάσεις και στην επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης στα κράτη μέλη (1,4 εκατ. ευρώ).
Η δεύτερη θα δημιουργήσει ένα ταμείο υποστήριξης της διασυνοριακής δημοσιογραφικής έρευνας στην ΕΕ (1,5 εκατ. ευρώ).
Και το τρίτο μέρος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. δημοσιογράφους, ΜΚΟ) να προτείνουν πρότζεκτ που υποστηρίζουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφική συνεργασία στα κράτη μέλη ή στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, την ποιοτική και ηθική δημοσιογραφία στην ΕΕ (1,3 εκατ. ευρώ).
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι ανοικτή έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Πηγή avgi.gr

The post Κομισιόν: 4,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας appeared first on Enimerosi24.Source link