Ειδήσεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα κατασκευής πυραύλων ακριβείας και drones


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 23:15

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Τετάρτη ότι για πρώτη φορά η οργάνωσή του έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει χιλιάδες ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας και να κατασκευάσει drones εντός του Λιβάνου.

«Κατασκευάζουμε drones στον Λίβανο εδώ και πολύ καιρό και όποιος θέλει να τα αγοράσει, ας κάνει παραγγελία», ανέφερε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ιρανοί ειδικοί βοήθησαν τη Χεζμπολάχ να μετατρέψει ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας, είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι η οργάνωσή του έχει επίσης αυξήσει τις δυνατότητές της για την αντιμετώπιση drones, κάτι που οδήγησε σε μείωση των υπερπτήσεων ισραηλινών μη επανδρωμένων πτητικών μέσων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς υπέγραψε διαταγή για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τριών λιβανέζικων εταιρειών που φέρονται να προμήθευαν τη Χεζμπολάχ με υλικά για την κατασκευή πυραύλων ακριβείας.

Εν τω μεταξύ, ο Γκαντς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε Λιβανέζους πολίτες, παράλληλα με τις «αποφασιστικές ενέργειες» για το πρόγραμμα των ιρανικών πυραύλων ακριβείας που υλοποιείται στην «καρδιά» του Λιβάνου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 23:15

Πηγή