Διάφορα

Οργή και αγανάκτηση για την αδιαφορία Νίκα – Έξαλλοι οι Καλαματιανοί με τον Δήμαρχο


 

«Δεν δέχομαι τα συλλυπητήρια σας», του λέει από το fb ο γιος του αδικοχαμένου καμεραμάν

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η αναλγησία του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τραγικό συμβάν (ο φρικτός θάνατος εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του σαιτοπόλεμου), δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί το επικίνδυνο έθιμο γιατί θα υπάρξουν… αντιδράσεις. Μάλιστα, η αγανάκτηση για το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας ανεβαίνει καθώς σήμερα ο δήμαρχος, όχι απλά δεν ακύρωσε τις καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Βαθύ, αλλά ήταν και ο ίδιος εκεί… για να δώσει το έναυσμα του αγώνα. Την ίδια ώρα όλες οι άλλες εκδηλώσεις στην πόλη είχαν ακυρωθεί… σε ένδειξη πένθους.

Επιστρέφει τα συλλυπητήρια στον «κύριο» Νίκα ο γιος του εκλιπόντος από το λογαριασμό του στο facebook, λέγοντας ενδεικτικά ότι «θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα». Και μάλιστα ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ότι αυτά τα «έθιμα είναι γραμμένα στο DNA των Μεσσήνιων, λέει σε ανάρτηση του «επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει. Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα».

Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια κατά τη συζήτηση για την χρηματοδότηση της εν λόγω εκδήλωσης πάντοτε αναφέρεται στο ζήτημα της ασφάλειας που θεωρείται ανεπαρκής. Από το 2014 και εξής, η αναβίωση του εθίμου γίνεται στο στενό χώρο του δημόσιου πάρκινγκ, όπου οι σαίτες ουσιαστικά κυκλοφορούν ανάμεσα στους θεατές. Με απόφαση δημάρχου το 2014 αποφασίστηκε να μεταφερθεί το θέαμα στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ μέχρι τότε πραγματοποιούνταν σε ανοικτό στάδιο με κερκίδες. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μάλιστα σε δηλώσεις του λίγο πριν τον φετινό σαιτοπόλεμο ανέφερε ότι ο χώρος είναι ασφαλής. Παλαιότερα στο δημοτικό συμβούλιο, γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα σε επίσημα πρακτικά, έλεγε μπράβο σε ομάδες που είχαν “καβάτζες”με μπαρούτι, πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά γιατί παραβιάζει τις συνθήκες ασφαλείας. (δείτε εδώ)

The post Οργή και αγανάκτηση για την αδιαφορία Νίκα – Έξαλλοι οι Καλαματιανοί με τον Δήμαρχο appeared first on Enimerosi24.



Source link