Ειδήσεις

Η φιλοσοφία της Abarth κατακτά για 2η φορά το κοινό της Ελβετίας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 09:30

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μπορεί το χρήμα στην Ελβετία να ρέει άφθονο και οι δρόμοι να είναι γεμάτοι με πανάκριβα αυτοκίνητα που η τιμή τους να ξεκινάει από τις 100.000 ευρώ, ωστόσο οι Ελβετοί όταν ένα αυτοκίνητο αξίζει δεν του γυρνούν την πλάτη. Ας είναι και μικρό. Σίγουρα έχουν απαιτήσεις και μάλιστα υψηλές. Όμως δεν διστάζουν να επιλέξουν ένα μικρό αυτοκίνητο αν ανταποκρίνεται στα στάνταρ τους. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τους ψήφους που έδωσαν στο Fiat Abarth στο πλαίσιο του θεσμού “Best Cars”. Tο κοινό του Auto Illustrierte, του δημοφιλέστερου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελβετία, ανέδειξε τη σειρά 595/695 της Abarth ως το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο.

Τι ήταν αυτό που άρεσε στους Ελβετούς αναγνώστες του περιοδικού; Άρεσε το στιλ και οι επιδόσεις. Η σειρά 595/695 της Abarth κατέκτησε για ακόμα μια φορά τον τίτλο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Η ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες του περιοδικού περιλάμβανε 422 μοντέλα χωρισμένα σε 13 κατηγορίες.

Η νέα επικράτηση για τα μοντέλα της Abarth επιβεβαιώνει την αγάπη που έχουν ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι στα μικρά σπορ αυτοκίνητα του Ιταλού κατασκευαστή. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο μοναδικό συνδυασμό ξεχωριστού στιλ και ανόθευτης οδηγικής ευχαρίστησης που προσφέρουν οι εκδόσεις της σειράς 595/695. 

Την ίδια στιγμή, η μάρκα προχώρησε σε μια απλοποίηση της γκάμας με στόχο ο αγοραστής να μπορεί να διαμορφώνει με μεγαλύτερη ευκολία και διαφάνεια το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. 

Και οι δύο εκδόσεις παίρνουν κίνηση από τον κινητήρα 1.4 T-Jet, ο οποίος στην έκδοση 595 αποδίδει 165 ίππους και στην έκδοση 695 180 ίππους, ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αμαξώματος hatchback ή cabrio, όπως επίσης και η επιλογή χειροκίνητού ή αυτόματου κιβωτίου.

Τέλος η διάθεση πακέτων εξοπλισμού δίνει τη δυνατότητα ο αγοραστής να προχωρήσει στην περαιτέρω εξατομίκευση του αυτοκινήτου του, εστιάζοντας ανάλογα με τις προτιμήσεις του στο στιλ ή στην απόλυτη οδηγική απόλαυση. 

Η νέα σειρά 595/695 της Abarth είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά με τιμές από 23.900 ευρώ για το Hatchback και 25.900 για το Cabrio. Το σύνολο των εκδόσεων καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 09:30

Πηγή