Ειδήσεις

Δείτε το νέο αυτοκίνητο του Εμανουέλ Μακρόν


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το νέο DS7 Crossback «Elysee» είναι η νέα προσθήκη στον στόλο του Γάλλου προέδρου. Ο Εμανουέλ Μακρόν παρέλαβε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χθες 11 Νοεμβρίου ως φόρο τιμής για την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου του 1918.Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι αρχηγοί μεγάλων κρατών που διαθέτουν εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, να επιλέγουν τα δικά τους οχήματα για τις επίσημες μετακινήσεις τους. Έτσι και ο προεδρικός στόλος του Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει αρκετά γαλλικά οχήματα με το νέο και ειδικά τροποποιημένο DS7 Crossback να είναι η νεότερο προσθήκη.

Πόσο διαφορετικό είναι το αμάξι του προέδρου;Φυσικά το αμάξι που μεταφέρει τον πρόεδρο της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο με αυτό που πωλείται παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο είναι θωρακισμένο με μεγαλύτερο μήκος στα 4.790χλστ., διαθέτει σημαιάκια και φώτα αστυνομίας ενώ «φοράει» μοναδικές 20άρες ζάντες. Για να μπορεί να έχει ασφαλείς τηλεπικοινωνίες ο πρόεδρος το όχημα παρέχει ειδικό σύστημα ασφάλειας  ενώ στο εσωτερικό πίσω, υπάρχουν δύο ατομικά καθίσματα με το καθένα να έχει τη δική του οθόνη. Φυσικά τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα για κάθε επιβάτη.

Plug-in σύνολο με ιπποδύναμη 300 ίππωνΗ καρδιά του αυτοκινήτου παραμένει ίδια με τις κοινές εκδόσεις με το plug-in υβριδικό σύνολο να αποδίδει 300 άλογα από δύο ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία 13.2 kWh. Η ροπή του αυτοκινήτου είναι στα 520 Nm ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χρειάζεται 5.9 δευτ. Αμιγώς ηλεκτρικά μπορεί να κινηθεί έως και 58χλμ. ενώ άξια αναφοράς είναι και η χρωματική επιλογή του συνόλου σε Ink Blue.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 20:30

Πηγή