Διάφορα

Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς

ΒΙΝΤΕΟ

Παγιδευμένο φορτηγό στη μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία – «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί» λέει ο σύμβουλος του Ζελένσκι – Για τρομοκράτες μιλά η Μόσχα

Τη στιγμή της πολύ ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας δείχνει κάμερα ασφαλείας.

Η ώρα είναι 6:02 λεπτά, όταν στο οδικό τμήμα της γέφυρας βρίσκονται αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή εκδηλώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό.

Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled. pic.twitter.com/yUiSwOLlDP

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) October 8, 2022

Στα πλάνα εκτός από το φορτηγό, από το οποίο φαίνεται ότι προήλθε η έκρηξη, περνά και ένα άλλο αυτοκίνητο. Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα.

Το φορτηγό προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων εντός τρένου, που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Εντολή για επίσημη έρευνα έδωσε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για την έκρηξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή έκανε λόγο για ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά.. Η γέφυρα ήταν μόνον η αρχή έγραψε στο twitter ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ, που δημοσίευσε και φωτογραφία με τμήμα του οδικού άξονα της γέφυρας να έχει βυθιστεί. Ήδη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, πολλοί στη Ρωσία μιλούν ευθέως για τρομοκρατική ενέργεια που θα μπορούσε να αποδοθεί στην Ουκρανία.

Η γέφυρα έχει τόσο συμβολική όσο και στρατηγική σημασία, καθώς συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας. Η κατασκευή της ήταν κοστοβόρα και έγινε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε και προσωπικά τα εγκαίνια το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Στην παρούσα φάση διευκολύνει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

«Η Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οτιδήποτε έχει καταληφθεί από τη Ρωσία πρέπει να ανακαταληφθεί» έγραψε ο Ποντόλιακ στο twitter.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.
Πηγή protothema.gr

The post Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς appeared first on Enimerosi24.Πηγή