Ειδήσεις

Η πρόταση για τις επικουρικές δεν αποτελεί μεταρρύθμιση
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 20:21

Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμφωνεί με την πρόταση που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις. Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος αναφέρει πώς «επιλέγει μια μέθοδο εκτός των ευρωπαϊκών δεδομένων και πρακτικών το οποίο διαιρεί τους ασφαλισμένους σε παλιούς και νέους υπονομεύοντας το μέλλον όλων».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής η κυβέρνηση δημιουργεί ουσιαστικά 2 συστήματα. «Στο σημερινό σύστημα που παραμένουν οι σημερινοί συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι άνω των 35 ετών, θα δημιουργηθούν σταδιακά τεράστια ελλείμματα, μια και οι νέοι πόροι θα πηγαίνουν σε διαφορετικό «κουμπαρά».

Αυτό υπονομεύει ευθέως το μέλλον τους, ουσιαστικά δημιουργεί την αμφιβολία για το αν θα πάρουν καν επικουρική σύνταξη. Όμως και για τους νέους δημιουργούνται πλαστές προσδοκίες γιατί οι αυξήσεις για τις οποίες μιλά η κυβέρνηση, στηρίζονται σε θεωρητικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας», υπογραμμίζει.

Επίσης, σχολιάζει την «εγγυημένη» επικουρική σύνταξη για τους νέους, που προβλέπεται, υποστηρίζοντας ότι διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις σημερινές ακόμη και κατά 30%. «Το σχέδιο αυτό δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά άλλη μια συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 20:21Source link