Η βασίλισσα Ελισάβετ δηλώνει ότι «δεν μπορεί να κινηθεί» καλά


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 19:06

Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε την Τετάρτη σε εργαζομένους των Ανακτόρων ότι «δεν μπορεί να κινηθεί» και πολύ, στην πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Την περασμένη εβδομάδα ο 73χρονος διάδοχος του θρόνου αποχώρησε από μια εκδήλωση, αφού προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον νέο κορωνοϊό. Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε ότι η 95χρονη μονάρχης δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, αλλά είναι υπό παρακολούθηση.

Την Τρίτη, η βασίλισσα «υποδέχτηκε» μέσω βιντεοδιάσκεψης τους νέους πρεσβευτές της Εσθονίας και της Ισπανίας. Σήμερα, έγινε γνωστό ότι δέχτηκε τον απερχόμενο και τον νέο Γραμματέα Αμυντικών Υπηρεσιών στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

«Ω, εδώ είμαι» είπε αυτοσαρκαζόμενη, στηριγμένη σε ένα μπαστούνι, την ώρα που οι δύο γραμματείς έμπαιναν στην αίθουσα, σύμφωνα με το βίντεο της συνάντησης. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε: «Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ» και έδειξε τα πόδια της, προτού κάνει ένα συρτό βήμα και να τους χαιρετίσει δια χειραψίας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο. Πηγή των Ανακτόρων είπε ότι η βασίλισσα αισθάνεται κάπως πιασμένη, αλλά δεν έχει τραυματιστεί ούτε είναι αδιάθετη.

Η υγεία της Ελισάβετ, της γηραιότερης εν ενεργεία μονάρχου του κόσμου, βρίσκεται στο επίκεντρο αφότου αναγκάστηκε να παραμείνει για ένα βράδυ σε νοσοκομείο, τον περασμένο Οκτώβριο, και οι γιατροί τής συνέστησαν να ξεκουραστεί. Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, πηγή ανέφερε ότι η βασίλισσα, η οποία συμπλήρωσε 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 19:06

Πηγή