Ειδήσεις

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, 15:30

H εταιρεία Βίκος δηλώνει σταθερά το «παρών» στηρίζοντας δράσεις που συμβάλουν στον πολιτισμό και την καλλιέργεια του πνεύματος. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.  

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO στοχεύει να φέρει κοντά μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο προκειμένου να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου που αισθάνονται ενωμένοι παρά τη διαφορετικότητα τους, και είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Το Συμπόσιο 2022 εστιάζει στην «Ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης» (“Awareness through Education”) και προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με το θέμα συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες. 

Στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους θα συμμετέχουν αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία). Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 6η Απριλίου 2022 στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, 15:30

Πηγή