Ειδήσεις

Καταστράφηκε από βομβαρδισμό αποθήκη πετρελαίου κοντά στο Ντνίπρο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, 11:29

Ένας χώρος αποθήκευσης πετρελαίου κοντά στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε από τον ρωσικό στρατό στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, όμως δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα. Ο εχθρός επιτέθηκε από αέρος και έπληξε έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων και ένα εργοστάσιο. Ο χώρος αποθήκευσης καυσίμων καταστράφηκε (…) και μια ισχυρή πυρκαγιά κατακαίει το εργοστάσιο», ανέφερε ο περιφερειάρχης του Ντνιπροπετρόφσκ, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, στο Telegram.

«Ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραυματίες», διευκρίνισε, λέγοντας λίγο αργότερα πως «η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες» που “αγωνίστηκαν” για την κατάσβεσή τις οκτώ και πλέον ώρες».

Σύμφωνα με τον Μίκολα Λουκάτσουκ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Ντνιπροπετρόφσκ, ο βομβαρδισμός του ρωσικού στρατού πραγματοποιήθηκε “αργά το βράδυ της Τρίτης” (χθες βράδυ) στο Νοβομοσκόφσκ, 25 χλμ. βορειοανατολικά του Ντνίπρο.

«Ο εχθρός θέτει κυνικά στο στόχαστρο αμάχους», είπε ο Λουκάτσουκ, σύμφωνα με τον οποίο «στο μέρος αυτό, δεν υπήρχαν (Ουκρανοί) στρατιώτες».

Βιομηχανική πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων, το Ντνίπρο διασχίζει ο Δνείπερος, ο ποταμός που χωρίζει την ανατολική Ουκρανία από την υπόλοιπη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, 11:29

Πηγή