Ειδήσεις

«Εύκολη απόφαση η παραμονή μου στον Παναθηναϊκό, με γεμίζει χαρά η αγάπη του κόσμου»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, 23:36

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται μέχρι το 2025 ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του με το «τριφύλλι».

Ο Ισπανός μίλησε στην κάμερα του PAO TV για τα συναισθήματά του μετά την επέκταση του συμβολαίου του, τον τραυματισμό του, τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό αλλά και τη σχέση του με τους φίλους των «πρασίνων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα στο PAO TV:

Ήταν δύσκολη η απόφαση να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, είναι η αλήθεια. Είχα ήδη αποφασίσει, πριν τον τραυματισμό μου, να παραμείνω, να δημιουργήσω όνομα σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο και να καταφέρω να πετύχω όλους τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας. Είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου να συμπορευόμαστε με αυτόν τον μεγάλο σύλλογο».

Φανταζόσουν όταν ήρθες στον Παναθηναϊκό πριν από 2,5 χρόνια ότι θα είχε αυτή την πορεία η σχέση σου με τον κόσμο της ομάδας;

«Όταν ήρθα εδώ είπα ότι έρχομαι για να παίξω, για να κερδίσω τίτλους και να κάνω όνομα.Είμαι πολύ χαρούμενος από την στήριξη που μου δίνουν οι φίλαθλοι, για όλα όσα καταφέραμε φέτος και πέρυσι, έπειτα από τα τόσο δύσκολα χρόνια του Παναθηναϊκού και που μπορώ να βοηθήσω έναν τέτοιο σύλλογο και τους φιλάθλους του οι οποίοι πέρασαν τόσο άσχημα. Η αγάπη του κόσμο με γεμίζει χαρά και το περίμενα διότι είμαι πάντοτε θετικός και ήξερα ότι με προσπάθεια και αφοσίωση θα τα κατάφερνα».

Αγωνιστικά πέρασες διάφορα στάδια μέχρι την καταξίωση. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η διαδρομή;

«Εύκολο δεν ήταν. Είναι όπως η ζωή που έχει σκαμπανεβάσματα. Πάντοτε πρέπει να αντιστέκεσαι. Νιώθω πολύ υπερήφανος για όλα όσα έχουν συμβεί. Σε αυτή τη νέα φάση που βρίσκομαι τώρα, μαθαίνω πάρα πολλά, αξιολογώ πολλά κάτι που ήταν δύσκολο, αλλά μου δόθηκε μια μεγάλη ανταμοιβή και γι΄ αυτό είμαι πού υπερήφανος».

Πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος του τραυματισμού σου;

«Όταν συνέβη αυτό, τόσο η ομάδα όσο και εγώ, ζούσαμε μεγάλες στιγμές. Ηταν ένας αγώνας για τον οποίο είχαμε μιλήσει με τον Ιβάν και μου είχε πει ότι εάν με χρειαζόταν η ομάδα, θα με χρησιμοποιούσε, διότι ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις. Απάντησα στον Ιβάν ότι θα ήθελα να συμμετάσχω, εάν υπήρχε ανάγκη. Αυτό συνέβη, τελικά τραυματίστηκα κι έστω και αν ακουστεί περίεργα, το πήρα καλά, δεν μπορείς να γυρίζει τον χρόνο πίσω. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά.

Είχα πολλούς συμπαίκτες που αντιμετώπισαν τέτοιου είδους τραυματισμούς. Το πρώτο που σου λένε είναι ότι το σημαντικό είναι το μυαλό και η νοοτροπία. Οπότε το χτύπημα ήταν ισχυρό, η στιγμή κακή. Παρ΄ όλα αυτά άλλαξα αμέσως και είπα ότι όλα θα πάνε καλά, εάν το μυαλό μου δουλέψει σωστά. Και χάρη στην οικογένεια μου, τη σύντροφό μου, τους συμπαίκτες μου, τον Ιβάν όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα και από αυτό μαθαίνεις. Εγώ έμαθα πολλά και έχω ακόμα αρκετά να μάθω».

Έχεις δίπλα σου το πρώτο τρόπαιο. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό στου στον Παναθηναϊκό τα επόμενα 2,5 χρόνια;

«Όπως είπα από την πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ, ήρθα για να κερδίσω τίτλους. Αυτός είναι ο πρώτος και ελπίζω από εδώ και στο εξής να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Είναι απίστευτη η αίσθηση να κερδίζεις τίτλους με αυτόν τον σύλλογο, οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι και αυτό είναι ό,τι περισσότερο επιθυμώ να βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθάω την ομάδα και να κερδίζουμε τίτλους. Γι΄ αυτό ήρθα»

Πηγή