Δολοφονήθηκε μέλος του κόμματος της Ακσενέρ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 18:21

Οι τουρκικές εκλογές διεξήχθησαν σε κλίμα έντασης, πόλωσης αλλά και καταγγελιών για νοθεία. Το σοβαρότερο περιστατικό όμως ήταν η δολοφονία του Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ, προέδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ΙΥΙ της Μεράλ Ακσνέρ στο Ερζερούμ, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Με ανακοίνωσή του το ΙΥΙ αναφέρει ότι ο Ντουρμάζ έχασε τη ζωή του από ανέντιμους δολοφόνους, προσθέτοντας ότι τώρα το κύριο μέλημα είναι να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες.

Επίσης, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε σχετικά: “Έφθασαν σε μας πολυάριθμες διαμαρτυρίες” κυρίως από την επαρχία Σανλιούρφα (νοτιοανατολική Τουρκία). “Οι φίλοι μας επενέβησαν τη στιγμή που συνέβησαν” υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν “νομικές διαδικασίες” κατά δέκα αλλοδαπών που ανέφεραν ότι ήταν παρατηρητές των τουρκικών εκλογών αλλά “αποπειράθηκαν να παρέμβουν σε αυτές”, ενώ ο βουλευτής του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, και υποστηρικτές του επιτέθηκαν σε μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP μέσα σε γυμνάσιο που χρησιμοποιείται ως εκλογικό τμήμα.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 18:21Source link