Ειδήσεις

Δύο νεκροί και 150 τραυματίες από επίθεση με χειροβομβίδα




Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 14:12

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε το Σάββατο σε πολιτική συγκέντρωση του νέου πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, Αμπίι Άχμεντ, στην Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Αμίρ Άμαν.

«Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι εξέπνευσε άλλος ένας Αιθίοπας, ο οποίος έπεσε θύμα της χθεσινής επίθεσης και νοσηλευόταν στην εντατική του Black Lion Hospital», αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει χθες μερικές ώρες μετά την επίθεση με μήνυμά του στο Twitter ότι ο απολογισμός από την επίθεση ανερχόταν σε έναν νεκρό και σε 154 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για μια «απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη» είχε δηλώσει εξάλλου μετά την επίθεση αυτή, της οποίας διέφυγε, ο νέος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας σε διάγγελμα που είχε απευθύνει λίγο αργότερα προς το έθνος.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο Αμπίι είχε υποσχεθεί να φέρει περισσότερη διαφάνεια στην κυβέρνηση και συμφιλίωση σ’ ένα έθνος που σπαράσσεται από συγκρούσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αμπίι ανέλαβε την πρωθυπουργία αφού ο προκάτοχός του, ο Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκν, παραιτήθηκε έπειτα από διαμαρτυρίες που ξέσπασαν το 2015 στη χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 14:14



Source link