Διάφορα

Διαφορετικές προτιμήσεις

Ξεκάθαρα τα γράφει και τα λέει ο Γιώργος Βέλτσος στο σχόλιο του με τίτλο “Σπουδαία τα λάχανα” (Το Βήμα) παρά τις διαφορετικές προτιμήσεις από τον Αντώνη Καρακούση που επίσης τα γράφει και τα λέει καθαρά (εδώ) για τις αντοχές της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς που επινόησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Αναζητείται λοιπόν ο κοινός παρανομαστής κάπου ανάμεσα στον χρόνο που δεν “ακινητεί ποτέ” κατά τον Π. Μπουκάλα, τις αντοχές και τις ντομάτες στις Λαϊκές του Περάματος!

Διαβάστε στη συνέχεια το σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου (και θα καταλάβετε): Θα προτιμούσα αντί του όρου «υβρίδιο» με τον οποίο ο Διευθυντής του «Βήματος» χαρακτήρισε ευθαρσώς την φιλελεύθερη Κεντροδεξιά που «επινόησε» ( sic) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον όρο «μεταλλαγμένο».

Η διαφορά τους είναι ότι τα «υβρίδια» προϋποθέτουν τους αγρούς, ενώ τα «μεταλλαγμένα» (κυρίως της Κεντροδεξιάς) γίνονται σε δεξιά σκοτεινά υπόγεια, ο πάνω όροφος των οποίων είναι συνήθως το πολυτελές πωλητήριο του ανθυγιεινού προϊόντος προς κατανάλωσιν.

Και επειδή «ο πολιτικός χρόνος, παρότι παγωμένος από το μοιραίο, δεν ακινητεί ποτέ», όπως έγραφε ο Π. Μπουκάλας, ο Μητσοτάκης θα καταλάβει πως το πολυσυλλεκτικό του «επινόημα» δεν θα μπορέσει να πάει πολύ μακριά.

Το «κράμα φιλελευθερισμού, μεταρρυθμιστικού οικονομισμού και ελιτίστικου δικαωματισμού, συνοδευόμενο από κάμποσες δόσεις εθνικισμού, λαϊκισμού και ακόμη περισσότερο αυταρχισμού», γράφει ο Αντώνης Καρακούσης, δεν θα αντέξει.

Και, προσθέτω, δεν θα αργήσει η ώρα της ντομάτας στις Λαϊκές του Περάματος. Να ήταν τουλάχιστον οι ντομάτες, Mahitos f1 υβριδικές;

ΥΓ.
Λάχανα υβριδικά -εκτός των Βρυξελλών- δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν στις Λαϊκές. Οπότε η ευφορία που διακατέχει το ΚΙΝΑΛ -λόγω Παπανδρέου- δεν μου φαίνεται σπουδαία. Σπουδαίο μου φαίνεται το ντόμινο.

The post Διαφορετικές προτιμήσεις appeared first on Enimerosi24.

Πηγή