Διάφορα

Κάναμε πολλή υπομονή με τους Έλληνες, αν συνεχιστεί αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή κρίση

Τούρκος αναπλ. ΥΠΕΞ

Τη σκυτάλη των επιθετικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας πήρε ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος από τη Λισαβόνα δήλωσε την Παρασκευή πως η Τουρκία έχει κάνει πολλή υπομονή με τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους και απείλησε πως «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση».

«Οι μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας και το πρόβλημα της Κύπρου κρατούν σε ομηρία τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Καϊμακτσί, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα konhaber.com, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία Άγκυρας-Βρυξελλών σε θέμα ασφάλειας, άμυνας, μετανάστευσης και ενέργειας δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί λόγω της στάσης της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων ηγετών.

«Αυτό θα πρέπει να τελειώσει, κάναμε πολλή υπομονή και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση. Ως εκ τούτου, ο διάλογος μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ στους τομείς της ενέργειας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας θα πρέπει να ενισχύεται θεωρώντας την ως χώρα σε διαδικασία ένταξης στην Ένωση».
Πηγή liberal.gr

The post Κάναμε πολλή υπομονή με τους Έλληνες, αν συνεχιστεί αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή κρίση appeared first on Enimerosi24.

Πηγή