Βρετανία: «Αξιοπρεπές τέλος» ζητούν οι γονείς του 12χρονου Άρτσι που είναι σε κώμα

Μόνο τις φωτογραφίες που βλέπεις, λυγίζεις…

Την τελευταία νομική τους μάχη για τη ζωή του γιου τους δίνουν οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι, του 12χρονου αγοριού από τη Βρετανία που είναι σε κώμα εδώ και μήνες.

Ζητούν να τους δοθεί άδεια να μεταφερθεί το αγόρι από νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται, σε ιατρικό κέντρο «για ένα αξιοπρεπές τέλος», όπως δήλωσε η μητέρα του αγοριού, Χόλι.

«Αν μας αρνηθούν να τον πάρουμε σε κέντρο, θα είναι απλά απάνθρωπο και κατά της αξιοπρέπειας του Άρτσι», τόνισε σε δήλωσή της και πρόσθεσε ότι «θα παλέψουμε ως το τέλος για το δικαίωμα του Άρτσι στη ζωή».

Το αίτημά τους εξετάζεται δικαστικά, αναφέρει το BBC.

Χθες απορρίφθηκε η προσφυγή των γονέων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο.

Είχαν προηγηθεί αποφάσεις από βρετανικά δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό που έκριναν ότι οι γιατροί μπορούν να αποσυνδέσουν το αγόρι από τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή. Κατά την εκτίμηση των γιατρών δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ανάνηψης, ενώ επισημαίνουν ότι ο Άρτσι κινδυνεύει σημαντικά ακόμη και με τη μεταφορά του.

Ο 12χρονος είναι σε μηχανική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή από τις 7 Απριλίου, όταν εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Πιθανόν, όπως εικάζει η μητέρα του, Χόλι, να έπαιρνε μέρος σε κάποιο επικίνδυνο δικτυακό παιχνίδι-πρόκληση.

Η εκτίμηση των γιατρών, την οποία δέχτηκαν και τα δικαστήρια, είναι ότι δεν παρουσιάζει εγκεφαλική λειτουργία και δεν αντιδρά σε ερεθίσματα.

Οι δικαστικές αποφάσεις έδιναν το δικαίωμα στους γιατρούς να κλείσουν τα μηχανήματα από την Τετάρτη, αλλά η προσφυγή στο ΕΔΑΔ «πάγωσε» τη διαδικασία. Μέχρι την οριστική απόφαση για την τύχη του αγοριού, δεν θα αλλάξει κάτι στην αγωγή του.
Πηγή protothema.gr

The post Βρετανία: «Αξιοπρεπές τέλος» ζητούν οι γονείς του 12χρονου Άρτσι που είναι σε κώμα appeared first on Enimerosi24.

Πηγή